BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
View,Of,A,Bear,That,Lives,In,A,Pit,At
medve

Rég jelentettek ilyet Magyarországon: ölt a medve

Nem embert ölt, hanem háziállatot. A medve egy farmra tört be, Magyarországon ez szokatlan eset.

Hajdú-Bihar megyében történt: egy barnamedvét először Nyírmártonfalva, majd Vámospércs között láttak, később egy traktoros az út szélén, aztán Hármashegyalján, ahol Magyarországon merőben szokatlan dolgot művelt.

An,Angry,Brown,Bear,In,The,Forest,Near,The,Road
medve támadás
Olaszország
Képünk illusztráció / Fotó: Shutterstock

Molnár István gazdát, akinek a farmjára tört be a vadállat, a Metropol idézte:

három és fél hete történt az eset, a medve a lónál bontott falat és a birkáknál, a kétszárnyas ajtót pedig teljesen leszakította. 

Az állat, ha már megkezdte a rombolást, derekasan folytatta, miután bejutott a háziállatokhoz. Nem tartották vissza a kutyák sem.

A medvetámadás három birka életébe került. Kettő megsérült és még mindig kezeli őket a gazda.

az egyik kutya pedig olyan súlyosan megsérült, hogy hiába vittem állatorvoshoz, ő sem tudott rajta segíteni, az eb két nappal később elpusztult

– folytatta Molnár István. A medve karmainak a nyomát megőrizte az egyik faajtó.

Magyarországon ritka a medve, ezért nem hogy embert, háziállatot ért támadás sincs az emlékezetben. Keleti szomszédunknál annál nagyobb problémákat okoznak a medvék, az embert ért halálos támadás sem ismeretlen. Emiatt el is kezdték az álltaokat a korábbinál nagyobb számban kilőni.

Nincsenek ledermedve: elkezdték kilőni a zabolátlan mackókat
Júniustól új kilövési törvény érvényes Romániában a nagyvadakra. Megemelték az évente kilőhető medveszámot, de a sürgősségi beavatkozás intézménye is megmaradt.


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.