BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs megállás: újabb szupertankok érkeztek az országba – fotók

Szalay-Bobrovniczky korábban elmondta, hogy több tucat darab Leopard harckocsit, Lynx gyalogsági harcjárművet és Panzerhaubitze tarackot vásárolt a magyar állam.

„Itt vannak a csúcsragadozók! – Újabb Leopard 2A7HU-esek érkeztek!” – írta a Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Facebook-oldalán. A honvédelmi miniszter hozzátette, hogy „Szépen épül a flotta”, az új harckocsikkal tovább erősödik Magyarország védelmiképessége. 

Forrás: Facebook / Szalay-Bobrovniczky Kristóf 

Korábban a Magyar Honvédség hadseregfejlesztési programja keretében három hasonló tank érkezett Magyarországra,

a high-tech harckocsiból 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik. 

A honvédelmi miniszter tavaly azt mondta, hogy a Leopard több mint húsz ország haderejének gerincét alkotja, a Magyarországon rendszeresített verzió képezi az alapját a típus további fejlesztésének, az A8-as konfiguráció elkészítésének.  A 70 tonnás jármű 70 kilométeres sebességgel képes haladni terepen. 

Forrás: Facebook / Szalay-Bobrovniczky Kristóf 

A miniszter a Világgazdaságnak korábban úgy nyilatkozott, hogy a honvédség korszerű nehézeszközökkel való felszerelése érdekében 

44 darab Leopard 2A7HU harckocsit, 218 darab KF41 Lynx gyalogsági harcjárművet és a 24 darab Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot vásárolt.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a Leopard és a Lynx gyártójával, a Rheinmetallal olyannyira elmélyült az együttműködés, hogy a Panther harckocsik közös fejlesztésébe Magyarország és a magyar mérnöki lelemény is beszáll. Ez pedig tovább erősíti a magyar hadiipari k+f-képességet. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.