BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor újabb szövetségese szólal fel az olasz Liga októberi találkozóján

Matteo Salvini és Orbán Viktor mellett a holland Szabadságpárt vezetője is részt vesz az olasz Liga párt találkozóján. Geert Wilders beszédet is fog tartani Pontidában. Wilders közölte, hogy nagyon boldog, hogy szövetségesével, Orbán Viktorral vehet részt az eseményen. Geert Wilderst erős szálak fűzik Magyarországhoz, hiszen a magyar Márfai Krisztina a felesége. Emellett a holland politikus jó barátságban van Bunyós Pityuval is.

Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője is részt vesz az olasz Liga párt október 6-i találkozóján – jelentette be Matteo Salvini, a Liga vezetője hétfőn, aki korábban Orbán Viktor jelenlétét is megerősítette. Matteo Salvini a közösségi oldalain jelentette be, hogy Geert Wilders is felszólal a Liga párteseményén.

Orbán Viktor szövetségese, Geert Wilders.
Geert Wilders szövetségesének tartja Orbán Viktort / Fotó: AFP

Nagyon örülök, hogy részt vehetek és felszólalhatok a Liga Pontidában tartott gyűlésén október 6-án, vasárnap, kedves barátaimmal és szövetségeseimmel, Matteo Salvinivel és Orbán Viktorral

– jelent meg Geert Wilders üzenete Salvini és pártja oldalain.

A Liga vezetője hozzátette, az eseményt a szabadságnak, a biztonságnak és az igazságnak szentelik „emelt fővel, félelem nélkül”.

Matteo Salvini vasárnap Orbán Viktorral közös videofelvételt közölt, amellyel bejelentették a magyar miniszterelnök részvételét.

A Matteo Salvini vezette Liga, a Geert Wilders irányította Szabadságpárt és az Orbán Viktor vezette Fidesz júliustól közös európai parlamenti család tagja, amely a Patrióták Európáért nevet kapta.

Matteo Salvini azt követően szólította szövetségeseit a Liga október 6-i találkozójára, hogy a szicíliai Palermo ügyészsége hat év börtönt kért rá az Open Arms spanyol civilhajó 2019-es feltartóztatásáért. „Nem követtem el bűncselekményt, egyetlen bűnöm, hogy Olaszország határait és az olaszok biztonságát védtem” – hangoztatta Salvini, aki öt évvel ezelőtt belügyminiszterként megszigorította a Földközi-tengeren aktív, nem kormányzati szervezetek olaszországi kikötésének feltételeit.

Pontida a lombardiai Bergamo közelében található. A valamivel több mint háromezer lakosú város a Liga jelképes szülőhelyének számít. A lombardiai városok itt alapították meg a Lombárd Ligát, és felesküdtek 1167-ben a II. Frigyes német-római császár elleni harcra.

A mai Liga elődpártja, az Északi Liga vezetője, Umberto Bossi 1990-ben Pontidából indította el az akkor még kizárólag az észak-olaszországi autonómiáért küzdő pártot. Azóta a Liga majdnem minden évben a Pontidához tartozó mezőkön tartja nagygyűlését a párt vezetőinek és szavazótáborának részvételével. Ez lesz a Liga 36. pontidai találkozója.

Követjük a holland példát: Magyarország is mentességet kér az EU migrációs paktuma alól

Az illegális migráció megfékezése érdekében drasztikus lépésekre van szükség, ezért Magyarország, csatlakozva Hollandiához, mentességet fog kérni az európai uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól – jelentette be az európai uniós ügyekért felelős miniszter Strasbourgban szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.