BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szentkirályi Alexandra követeli, hogy Karácsony Gergely és Magyar Péter színt valljon

Csütörtökön zárt ajtók mellett találkozott egymással Magyar Péter és Karácsony Gergely. Arról, hogy a főpolgármester miről egyeztetett a Tisza Párt elnökével, nem tudni, a találkozó után nem tartottak sajtótájékoztatót. Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy nem tudni, mi hangzott el a tárgyaláson. Szerinte Karácsony és Magyar titkos paktumokat köthetett.

Szentkirályi Alexandra pénteken arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét, hogy ismertessék, mik a terveik a Fővárosi Közgyűlésben.

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra szerint véget kell vetni a füstös szobákban megkötött titkos paktumoknak / Fotó: Hegedüs Róbert

A Fidesz budapesti elnöke szerint felháborító, hogy egy teljes nap eltelt, de Karácsony Gergely és Magyar Péter nem közölte, hogy miről egyeztettek a csütörtöki találkozójukon. Szentkirályi szerint néhány nappal az új közgyűlés munkájának megkezdése előtt elfogadhatatlan, hogy a két politikus zárt ajtók mögött, titkos paktumokat kössön. Idén egyszerre tartották az önkormányzati választásokat az Európai Parlamenti szavazással, azonban a voksolás eredményeként megválasztott polgármesterek és önkormányzati közgyűlések csak októbertől kezdhetik meg a munkájukat.

A fővárosi emberek többsége a változásra szavazott és biztosan nem arra, hogy Karácsonyék az eddigieknél is zavarosabb paktumok mentén, politikusok erkélyén döntsenek Budapest legfontosabb kérdéseiről

– írta Facebook-posztjában Szentkirályi Alexandra. Azt is felháborítónak tartja, hogy a választások óta eltelt ónpaok alatt Karácsony Gergely nem kezdeményezett egyeztetést a Fidesz frakciójával.

Szentkirályi Alexandra válaszokat követel

A Fidesz fővárosi elnöke felszólította Karácsony Gergelyt és Magyar Pétert, hogy álljanak a budapestiek elé és valljanak színt, miről egyezkedtek csütörtökön.

Karácsony párttársa megerősítette: Vitézy Dávid lehet a főpolgármester-helyettes

Nagyon jó esélye van a főpolgármester-helyettesi posztra Vitézy Dávidnak. A Párbeszéd-Zöldek politikusa, Karácsony Gergely párttársa beszélt arról, hogy a főpolgármester-helyettesek egyikének a közgyűlésből kell kikerülnie. Mivel a Tisza Párt mellett a Fidesznek van a legnagyobb frakciója a budapesti testületben, így elég valószínű, hogy Vitézy Dávid lehet Karácsony Gergely helyettese.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.