BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Fire department
tűzoltó
lakástűz
tűz
halálos

Még küzdenek a lángokkal a szolnoki telepen – videó

Több mint ezerötszáz bálát és ezertonnányi papírhulladékot érint a tűz. Csütörtök óta dolgoznak a tűzoltók egy szolnoki üzemnél.

Ezerötszáz bálát és ezer tonnányi papírhulladékot érint még a tűz Szolnokon, ahol csütörtökön délután csaptak fel a lángok a Kőrösi út után – írja a Szoljon Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hírportál.

Fire department
tűzoltó
lakástűz
tűz
Szolnok
Szolnokról, Ceglédről, Kunszentmártonból, Mezőtúrról, Jászberényből és a fővárosból is érkeztek hivatásos tűzoltók / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP (illusztráció)

A beszámolók szerint a tűzoltók kora estére öt vízsugárral akadályozták meg a nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék tüzét. A szolnoki hivatásos tűzoltók mellett 

  • Ceglédről, 
  • Kunszentmártonból, 
  • Mezőtúrról, 
  • Jászberényből és 
  • a fővárosból is 

érkeztek hivatásos egységek, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett elfojtsák a lángokat. A környező épületekből tizenöt gázpalackot hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás.

Az oltási munkálatok ideje alatt előbb teljesen szünetelt a közeli vasúti közlekedés, majd idővel csökkentett sebességgel haladhattak a szerelvények. A tűzoltók munkáját munkagép is segítette, amellyel szétválasztották az égő és nem égő hulladékot.

Habár a lángok délután még mintegy ötméteres magasságig is felcsaptak, este már jóval kisebb intenzitással égtek a bálák.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.