BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több szakaszát is lezárják az M1-M7-es autópályáknak

Digitális kijelzőket cserélnek ki az M1–M7-es autópálya bevezető szakaszán.

Az M1–M7-es autópálya bevezető szakaszán, illetve a kivezető szakaszt követően az M1-es autópályán, szeptember 7-én, szombat éjjel 21 és 7 óra között pálya oldalanként 1-1 darab digitális útinformációs táblát cserélnek ki.

m3 M3 bevezetõ szakasza Budapestre útdíj , fizetõs út , autópályadíj agglomeráció autópálya M0-ás M0
Fotó: Hegedűs Márta

A táblák nagy mérete miatt időszakosan pályazárral is kalkulálnia kell az autósoknak, ezért is végzik éjszaka ezeket a munkákat.

– közölte a Magyar Közút.

Elsőként az M1–M7-es autópálya Budapest felé bevezető szakaszán a budaörsi pihenőhely térségében lévő egység cseréje során kezdetben a belső, középső és külső sáv zárása fog megtörténni. A forgalom ez idő alatt a leállósávon és a párhuzamos gyűjtő-elosztó sávon tud haladni. Majd a tényleges beemelésnél teljes pályazár lép életbe, tervezetten körülbelül 2x30 perces időtartamra, ekkor csak a párhuzamos gyűjtő-elosztó sáv lesz használható.

Ezt követően az M1-es autópálya Győr felé vezető pályaoldalának 13-as kilométerszelvényénél lévő kijelző esetében az M1–M7 szétválásától a munkálatok teljes ideje alatt pályazárat alkalmaznak a szakemberek. Ez idő alatt a Budapestről kivezető szakaszon az M7-es autópályán kell tovább haladnia a közlekedőknek, majd onnan az M0-s autóút érintésével vissza tudnak térni az M1-es autópályára. A terelőutat sárga hátterű figyelmeztető táblákkal fogják jelezni az autósoknak a közútkezelők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.