BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Hatalmas lánggal ég egy cső Houstonban, evakuálták a környéken lakókat

Kigyulladt egy csővezeték Houston egyik külvárosában, a lángok pedig olyan magasak, hogy több füves területet is felgyújtottak. A tüzet nehezen tudják oltani, ezért a környéken lakókat evakuálni kellett, mivel félő, hogy a tűz tovább terjed a lakóházakra is.

Lángra kapott egy nagy cső Houston külvárosában, La Porte-ban, ami több füves területet és villanyoszlopot is felgyújtott. A környéken lakók kimenekültek otthonaikból, ugyanis akkora tűzcsóvák csaptak a magasba, hogy félő volt, a házak is kigyulladnak. Egy helyi tisztségviselő, Lee Woodward szerint még nem tudják, mi kapott lángra a csőben.

Hatalmas lánggal ég egy cső Houstonban, evakuálták a környéken lakókat, tűz
Hatalmas lánggal ég egy cső Houstonban, evakuálták a környéken lakókat / Fotó: CBS News

A helyi tévé videófelvétele azt mutatja, hogy a tűz közelében egy park is megsérült, és a tűzoltók vizet öntöttek a szomszédos házakra, hogy azok ne kapjanak lángra. A közelben több üzlet is található, köztük egy Walmart bevásárlóközpont is. A tisztviselők elrendelték a tűzhöz közeli Brookglen negyed lakosainak az evakuálását – írja a CBS News. 

A tűz közelében több vezeték is található, ami miatt 4700-an maradtak áram nélkül.

A CenterPoint Energy azt mondta, hogy figyeli a tüzet és szerintük az nincs kapcsolatban a cég földgázműveleteivel vagy berendezéseivel. „Együttműködünk az elsősegélynyújtókkal is. A biztonságot helyezzük az első helyre, a lakosságnak kerülnie kell ezt a területet a helyi katasztrófavédelmi tisztviselők további értesítéséig” – közölték.

Eloltották a napokig pusztító vasi erdőtüzet, az intenzív esőzés is segített

Ötnapnyi küzdelem után teljesen eloltották a Vas vármegyei Csöngénél kialakult erdőtüzet. Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az intenzív esőzés is segítette az oltás utómunkálatait, így kollégái hétfő délután három órakor elhagyhatták a helyszínt. Csönge külterületén csütörtökön csaptak fel a lángok, előbb a száraz fű, majd egy bozótos terület égett, ahonnan a közeli fenyőerdőre is átterjedt a tűz, végül pedig már a fák koronaszintje is lángolt.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.