BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hajóról sem sikerült kirakodni ezt az európai lőszerszállítmányt - az oroszok már a kikötőben bombázták porrá

Az orosz honvédelmi minisztérium felvételeket mutatott be egy hajó elleni fegyveres támadásról Odessza közelében. A hajóról állítólag éppen kirakodták az Európából küldőtt lőszereket.

Az orosz katononák az Iskander-M rakétarendszert használva semmisítettek meg egy konténerhajót, amely lőszert szállított az ukrán fegyveres erőknek és az odesszai régióban található Juzsnij kikötőben kezdték kirakodni. A szóban forgó felvételt az orosz védelmi minisztérium október 6-án tette közzé.

Forrás: x.com/AgentisGeop

„Az Orosz Fegyveres Erők Iskander-M OTRK legénysége rakétacsapást mért arra a helyre, ahol egy lőszert szállító konténerhajót rakodtak ki az odesszai Novye Belyary településen található Juzsnij kikötőben” – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Megjegyezték, hogy a csapás kirakodás közben történt, így a felvételen az Európából szállított lőszer felrobbanása látható. Állításuk szerint, az Orosz Fegyveres Erők (AF) drónokkal csaptak le egy odesszai üzemanyagbázisra és egy Khmelnitsky régióban található repülőtér infrastruktúrájára is.

A támadás sikerességét az ukránok is elismerték, mint írták: 

 A rakétatámadás következtében egy civil szárazrakterű hajó megsérült. Szerencsére senki sem sérült meg.

Az ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat közleménye szerint, az oroszok raktárakat és teherautókat támadtak meg Odesszában – 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.