BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Betiltja a kocsmatúrákat Prága

Kulturáltabb, vagyonosabb turistákat szeretnének látni a városban. Szervezett kocsmatúrára ezért éjszakánként nem lesz lehetőség Prágában.

Betiltja az éjszakai, szervezett kocsmatúrákat Prága, hogy csökkentse a részeg turisták által keltett zajt. A városi önkormányzat rendelkezése értelmében a szervezett kocsmatúrák este 10 és reggel 6 óra között tilosak.

Prague,,Czech,Republic,-,January,12,,2017:,Vytopna,-,Restaurant, kocsmatúra
A kocsmatúrák zavarják a helyi lakókat/Fotó: Shutterstock

Az elfogadott javaslat szerint a mértéktelen alkoholfogyasztás és a kocsmatúrákkal járó viselkedés a kultúra hiányának látszatát keltheti, csökkentheti a biztonságérzetet és az önkormányzatot is negatív színben tüntetheti fel a turisták, a potenciális befektetők és a lakók előtt – derül ki a Politico tudósításából.

Lecserélnék a turistákat kulturáltabbakra

Prága egyik alpolgármestere, Zdeněk Hřib szerint nem lesz lehetőség vezetett túrákat szervezni, míg egy másik alpolgármester, Jiří Pospíšil arról beszélt, hogy szeretnének kulturáltabb, gazdagabb turistákat a városba csábítani, akik nem csak azért érkeznek pár napra, hogy berúgjanak.

A város központjának lakói régóta panaszkodnak a turisták keltette zajra és a biztonságra, hiszen az tele van kocsmákkal és sörfőzdékkel, miközben átlagosan a csehek isszák a legtöbb sört a világon. A túlturizmus ugyanakkor nem csak Prágában okoz problémáka, hanem a világ minden táján egymás ellen fordítja a helyi lakosokat és a látogatókat, elég, ha a terézvárosi Airbnb-népszavazásra gondolunk.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.