BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bologna-Milan: rossz időjárási miatt törölték a mérkőzést

Továbbra is rémes időjárás tombol Olaszország egy részén. A Bologna-Milán mérközést is törölték az időjárási figyelmeztetés miatt: szombaton 18 órakor tervezték lejátszani a meccset.

Az eredeti tervekkel szemben, szombaton mégsem játszák le a Bologna-Milan mérközést. Az Emilia-Romagna tartomány fővárosának polgármestere, Matteo Lepore aláírta a szombaton 18 órára tervezett mérkőzés felfüggesztését elrendelő végzést.

 Bologna város közelében elárasztott terület légi felvétele. Olaszország északkeleti, Emilia-Romagna régiója 2024. október 20-án ismét részben víz alá került. Fotó: AFP

A döntést az nem csak az újabb, jelentős esőzés előrejelzése miatt, hanem a múlt szombat esti árvíz által leginkább sújtott Dall'Arának otthont adó környék helyreállítására irányuló tevékenységek miatt hozták meg. Az okok között szerepel, hogy 35 ezren mennének a stadionba, ebből következően közrendi problémák is felmerültek. Az önkormányzat közleménye szerint, a Bologna-Milan meccs körülbelül 35 000 embert hozna a Dall'Ara stadionba, Andrea Costán keresztül, tehát a város legkritikusabb részének közelében, a szurkolók jelenléte pedig kora délutántól estig a teljes környező forgalom lezárása miatti közrendi problémákkal járna.

A Milan ezért kedd este tér vissza a pályára a Napoli elleni idegenbeli meccsen, amelyen a Fonseca nem lesz elérhető Theo Hernandez és Reijnders, mivel eltiltották őket: kihagyták volna a Bolognát, de ezen a ponton kihagyják a Napolit. A rossoblù következő mérkőzése Lecce vendégeként lesz, kedden 18.30-kor.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.