BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erzsébetváros négyszázmillió forintot szedne be a lakosoktól

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere adót vetne ki azokra a kerületben élő családokra, akiknek van autójuk. Ezzel a polgármester négyszázmillió forintot szedne be.

Az eddig minden kerületinek járó ingyenes lakossági parkolási engedély január elsejétől 38 ezer forintba is kerülhet a fővárosi VII. kerület lakóinak. A kerület polgármestere, Niedermüller Péter ezzel 

négyszázmillió forintot szedne be a kerületiektől.

NIEDERMÜLLER Péter
Fotó: Lakatos Péter

Benedek Zsolt, a kerület fideszes frakcióvezetője emlékeztetett, hogy közel ötvenmilliós tanácsadói szerződést kötöttek a polgármester vejével, húszfős sajtóosztályt tartanak fönt, és ötvenmilliós közbeszerzési bírságot kapott a kerület ki sem írt közbeszerzések miatt. Hozzátette, hogy a polgármester arra panaszkodik, hogy nincs elég parkolóhely, de eközben ő maga csaknem ötszáz parkolóhelyet szüntetett meg csak belső Erzsébetvárosban.

A Magyar Nemzet cikke szerint és közben semmit nem tettek annak érdekében, hogy a helyzet bármit is javulni tudjon – hangsúlyozta Benedek Zsolt. Hozzátette: a megszüntetett parkolóhelyeket kocsmárosoknak adják át ahelyett, hogy engednék, hogy a kerületben élő családok használják azokat. 

A fideszes politikus szerint Niedermüller Péter és a baloldal becsapta az Erzsébetvárosiakat, a kampányban minden megígértek, most pedig négyszázmillió forintos büntetőadóval sarcolnák meg a kerületben élő családokat – emelte ki.

Niedermüller Pétert 2019-ben választották meg először a VII. kerület polgármesterének, 

idén június 9-én a szavazatok 35 százalékát kapta meg, így nyert, és megkezdhette a második ciklusát Erzsébetváros élén októbertől. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.