BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
EU Leaders Summit in Brussels

EU-csúcs: migrációt támogató légitársaságokat is szankciónálna Brüsszel

Cirpus szerint az egyirányú jegyek a tömeges bevándorlást támogatják. Több európai tagállam vezetője is egyetértett abban, hogy ezt az eszközt érdemes megvizsgálni.

Nikosz Hrisztodulisz ciprusi elnök a csütörtöki EU-csúcson felvetette a légitársaságok szankcionálásának lehetőségét, ha bizonyíték van arra, hogy olcsó egyirányú jegyeket kínálnak a migránsoknak - írta a Politico.

EU Leaders Summit in Brussels
Hrisztodulisz szerint az EU-nak le kell zárnia a legnépszrűbb migrációs útvonalakat / Fotó: Anadolu via AFP

A Turkish Airlines 2021-ben beleegyezett, hogy felfüggeszti az egyirányú jegyek értékesítését a Fehéroroszországon keresztül Európába igyekvő közel-keleti migránsok számára.

Cipruson az elmúlt években szintén megnőtt a menedékkérőkből származó migránsok száma, akik hajón vagy repülőn érkeztek a szigetországba.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök egyetértett azzal, hogy meg kell vizsgálni ezt a lehetőséget.

Az egyik uniós diplomata szerint a tárgyalóasztalnál egyhangúság uralkodik a migrációs és menekültügyi paktum végrehajtásának felgyorsítására vonatkozóan, de nincs egyetértés az úgynevezett innovatív megoldásokról, amelyek közé tartozik az EU-n kívüli „visszatérési központok” létrehozása.

Egyelőre nem erősítették meg, hogy a vezetők ma megállapodnak-e a migrációval kapcsolatos következtetésekről.

EU-csúcs: háttérbe szorult Ukrajna, említésre sem méltatták a béketervet

A csütörtöki ülésen Zelenszkij vakmerő tervéről és a fronton gyülekező észak-koreai katonákról sem esett szó. Több EU-tagállam azonban megígérte, hogy még több lőszert adna Ukrajnának.

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.