BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fordulat jön az időjárásban a hétvégén

Elvonul a front, eső sem várható.

Pénteken napközben túlnyomóan napos időre készülhetünk, azonban a Dunántúlon és keleten, északkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, itt zápor, akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 8-15, délután 15-22 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Spring in Berlin - Weather
napsütés
Fordulat jön az időjárásban a hét végén / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Szombaton eleinte sok napsütés várható, majd nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek, keleten pedig gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen. 

Az északias szelet keleten és Sopronnál kísérhetik élénk lökések. Hajnalban keleten, északkeleten pára- és ködfoltok, illetve rétegfelhőzet képződhetnek, a minimumok 4–12 fok között alakulnak. Délután 14–19 fok valószínű.

Vasárnap napos, fátyolfelhős idő körvonalazódik, napközben az északi, északnyugati megyék fölött vastagodhat meg a felhőzet, de számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. A déli, délnyugati szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 16-23 fokra van kilátás.

Hétfőn, a reggeli köd- és párafoltok feloszlása után változóan napos-felhős időben bízhatunk, és kedden is hasonló idő valószínű.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.