BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos, precíz és különösen meglepő lesz az izraeli válaszcsapás Irán ellen

Az izraeli hadügyminiszter szerint Irán fel sem fogja tudni fogni, hogy mi történt vele, vagy azt, hogy hogyan. Joáv Gallanr szerint az egész izraeli biztonsági gépezet most a válaszcsapásra összpontosít.

Izrael csapása Irán ellen halálos, precíz és különösképp meglep lesz – mondta Joáv Gallant izraeli hadügyminiszter szerdán, amikor látogatást tett az izraeli hadsereg (IDF) 9900-as hírszerző egységénél, mely a frontvonalakon gyűjt információkat.

izrael
Fotó: AFP

A politikus szerint a múl keddi iráni rakétazápor megtorlása olyannyira meglepő lesz, hogy Irán nem is fogja érteni, mi történt vele vagy hogyan – idéző a hadügyminisztert a Times of Israel. Gallant az iráni támadásról szólva elmondta, hogy bár az agresszív volt, ám kudarcot vallott, mert nem volt pontos.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy 

az izraeli légierő nem szenvedett károkat az iráni támadás során, egyetlen repülőnek, katonának vagy civilnek sem esett bántódása, miközben minden kifutópálya üzemel.

Gallant azt is elárulta, hogy a teljes izraeli biztonsági rendszer, az utolsó közkatonától a miniszterelnökig összhangban van az Irán elleni támadás kivitelezésében, mindenki erre fókuszál.

Szerdán Joe Biden amerikai elnök is beszélt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és a megbeszélésen több mint valószínű, hogy az izraeli válaszcsapás is napirendre került. Korábban sajtóhírek szerint Izrael az iráni olajipar elleni támadásokat fontolgatott.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.