BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael bármelyik percben válaszcsapást indíthat Irán ellen

Az Egyesült Államok minden óva intése ellenére is úgy tűnik, Izrael mégis válaszcsapást indíthat Irán ellen.

Az izraeli hadsereg (IDF) készen áll a válaszcsapásra, csak a parancsra vár. Bár az Egyesült Államok továbbra is óvatosságra inti Izraelt, a helyzet rendkívül feszült. Az amerikai vezetés aggódva figyeli az eseményeket, és felkészült a térségben lévő érdekeltségeinek védelmére egy esetleges iráni ellentámadás esetén – számolt be róla a Magyar Nemzet az NBCNew cikke alapján.

Izrael bármelyik percben válaszcsapást indíthat Irán ellen
Izrael bármelyik percben válaszcsapást indíthat Irán ellen / Fotó: AFP

Biden elnök korábban nyomatékosan kérte Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, hogy összpontosítson a humanitárius helyzetre Gázában és Libanonban, és vessen véget a harcoknak.

A helyzet tehát rendkívül instabil, és bármikor eszkalálódhat. 

A világ visszafojtott lélegzettel várja a következő lépést, miközben a Közel-Kelet a szakadék szélén táncol.

Gáza éhezik, hetek óta nem érkezik élelmiszer

Az ENSZ élelmezésügyi ügynöksége szombaton közölte, hogy október 1-je óta nem érkezett élelmiszersegély Gáza északi részébe. A Világélelmezési Program (WFP) közölte, hogy a háború sújtotta területre vezető elsődleges határátkelőt körülbelül két hete lezárták, figyelmeztetve arra, hogy Izrael jelenleg zajló szárazföldi hadművelete katasztrofális hatással van az ottani palesztin családok ezrei élelmezésbiztonságára.

Az ENSZ élelemhez való joggal foglalkozó független vizsgálója nagyjából egy hónapja vádolta meg Izraelt a palesztinok elleni „éheztetési hadjárattal”. Izrael visszautasította a vádakat, és ragaszkodott korábbi állításához, amely szerint jelentős mennyiségben engedett be élelmiszert és egyéb segélyeket Gázába. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.