BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra zavartalan a közlekedés a Keleti pályaudvaron

A Mávinform szerint teljesen helyreállították a megrongálódott váltót, így kedd hajnaltól újra zavartalan a közlekedés a Keleti pályaudvaron.

Ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok a Keleti pályaudvaron kedd hajnaltól, miután a szakemberek hétfőn, nem sokkal éjfél előtt befejezték a megrongálódott váltó teljes helyreállítását – közölte a Mávinform kedd hajnalban az MTI-vel.

Újra zavartalan a közlekedés a Keleti pályaudvaron
Újra zavartalan a közlekedés a Keleti pályaudvaron / Fotó: Jászai Csaba / MTI

A Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon kedd hajnaltól menetrend szerint indult a vonatközlekedés – írták. Előző nap, hétfőn hajnalban, 

a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról. 

A baleset okait a MÁV biztonsági szakemberei és a Közlekedési Hatóság is vizsgálja.

Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója hétfőn délelőtt egy Facebook-bejegyzésben közölt részleteket az esetről: a balesetben egy szerelvényvonat volt érintett, amely utast nem szállított, sőt, a közelében sem tartózkodtak utasok, így senki sem sérült meg. A mozdonyvezető észlelte a pályahibát, és ennek megfelelően cselekedett, ő is sértetlenül megúszta a kisiklást.

Elárulta, hogy a mostani baleset okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztáznia, de az már látszik, hogy mi áll a hátterében: az egyik csúcssín tört el. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.