BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Khamenei héberül fenyegette Izraelt, Geert Wilders csípőből lőtt vissza

Kőkemény választ írt azonnal Khameini X közösségi oldalon posztolt örömködése alá Geert Wilders, a legnépszerűbb holland párt vezetője.

Irán legfelsőbb vezetője, Ali Khamenei héberül megfenyegette Izraelt, ami arra késztette Wilderst, hogy „pszichopatának” bélyegezze, miközben megerősítette Izrael támogatását a fokozódó feszültségek közepette.

Fotó: AFP

A nemzetközi diplomáciában példátlan esetként az X-en folytatott szokatlan eszmecserében Ali Khamenei ajatollah iráni legfelsőbb vezető és Geert Wilders holland politikus egyaránt héberül tweetelt, tovább erősítve az Izrael–Hamász-konfliktus körüli retorikát.

Khamenei azzal fenyegetőzött, hogy „az ellenállási front csapásai erősebbek és fájdalmasabbak lesznek a cionista rezsim megkopott és bomló teste ellen”, jelezve Irán Izraellel szembeni növekvő ellenségességét, miután mintegy 200 ballisztikus bombával megtámadták Izraelt.

Geert Wilders erre igen éles választ adott ugyancsak héberül, Khameneit egy beteg, öreg pszichopatának és veszélyes mániákusnak nevezte, miközben megerősítette, hogy rendíthetetlenül támogatja Izraelt. „Az értelem, a demokrácia és a szabadság győzni fog” – jelentette ki Wilders.

Izrael külügyminisztere, Israel Katz megköszönte Wilders támogatását, angolul, ugyancsak a Twitteren: „Soha nem feledkezünk meg a vezetők és nemzetek támogatásáról és szolidaritásáról a világ minden tájáról. Tudjuk, kik a barátaink.” Katz is elítélte Irán lépéseit, figyelmeztetve, hogy a rezsim átlépett egy vörös vonalat, és globális egységre szólított fel az  „iráni gonosz tengely” ellen.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.