BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kihelyezett frakcióülés: az új gazdaságpolitika is napirenden van

Megkezdődött a kormánypártok kétnapos kihelyezett frakcióülése Esztergomban.

„Vasárnap is meló van: kihelyezett frakcióülés Esztergomban. Téma: az új gazdaságpolitika. Este pedig irány Berlin!”

 – ezzel a szöveggel jelentkezett be Orbán Viktor a közösségi oldalán, ahol egy képet is megosztott, ez alapján nemrég érkezhetett meg a megyei jogú városba. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor megérkezett Esztergomba / Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök ma zártkörű helyzetértékelést tart a kormányt támogató országgyűlési frakciók előtt a kétnapos eseményen, amelyet az árvíz miatt kellett a mostani időpontra halasztani. 

Az új gazdaságpolitikáról a miniszterelnök korábban az Országgyűlés előtt tartott felszólalásában is beszélt: szerinte erre azért van szükség, mert a korábbi egységes világgazdaság egy nyugati és egy keleti gazdaságra bomlik szét, ami hazánk számára a legrosszabb forgatókönyv.

Csak akkor maradhat fenn a magyar állam, ha Magyarország képes versenyképes termékeket adni a világpiacra, és ezeket el is tudja adni – mondta, majd hozzátette, hogy ehhez az egységes világgazdaságra van szükség. Ezzel szemben Brüsszel azon dolgozik, hogy a világ blokkosodjon.

Brüsszelben hidegháborús politika kezd eluralkodni a miniszterelnök szerint.

Magyarország számára a blokkosodás útja járhatatlan. Ez az út hazánkat elszegényítené – mondta Orbán Viktor. Szerinte Magyarország csak akkor tud fennmaradni, ha meg tudjuk valósítani a gazdasági semlegesség politikáját. Ez azt jelenti, hogy se a keleti, se a nyugati blokkhoz nem csatlakozunk, hanem mind a két oldallal fenntartjuk a gazdasági kapcsolatokat. A gazdaságot a kormányfő szerint nem lehet a politika szemüvegén keresztül nézni. A most formálódó új világgazdaságban azok lesznek sikeresek, akik megőrzik cselekvőképességüket. Hazánknak a miniszterelnök szerint mindenből a legjobb kell. Előnyös hitelek, jó befektetések és a legmodernebb technológia.

Az új gazdaságpolitika első lépései a munkáshitel, a 13. havi nyugdíj állandósítása és a gyermekek után járó adókedvezmények megduplázása lesz.

A frakcióülés helyszínéről a Hír Tv is bejelentkezett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.