A nagy amerikai gyorsétteremláncok mind eltávolították a friss hagymát ételeikből, miután kiderült, ez okozta az E. coli-járványt a McDonald’s éttermeiben. Az Egyesült Államokban 49 embert betegített meg a baktérium, és egy halálesetet is okozott. A Burger Kinget tulajdonló Restaurant Brands International és a Yum Brands (amely a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell láncokat üzemelteti) szintén kivette a friss hagymát a menüből.
A Burger King üzleteinek nagyjából 5 százaléka eltávolított minden hagymát az éttermekből, miközben a McDonald’s csütörtökön bejelentette, hogy a hagymát a Taylor Farms nevű beszállítótól kapták. A Taylor Farms több tétel hagymát hívott vissza, miután az US Foods értesítést küldött róla, és kiderült a betegség oka. Az FDA is megerősítette, hogy
a fertőzött hagymák bekerültek a McDonald’s éttermeibe,
és hogy az érintett vevőket közvetlenül értesítették a visszahívásról. A Sysco és más élelmiszer-ellátó cégek is tájékoztatták ügyfeleiket a visszahívásról – írja a Reuters.
A járványügyi központok még vizsgálják, hogy a McDonald’s hamburgerhúsa is fertőzött lehet-e, bár az E. coli baktérium megfelelő főzés mellett elpusztul. A McDonald’s ideiglenesen eltávolította a Quarter Pounder termékét az érintett államok éttermeiből, hogy minimalizálja a fertőzés terjedését. A McDonald’s gyorsan reagált, hogy megnyugtassa a vásárlóit, de az elemzők aggódnak, hogy az E. coli-járvány jelentősen ronthatja a fogyasztók véleményét, ami a forgalomra is negatív hatással lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.