BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MSZP: megválasztották a párt régi-új elnökét

Az MSZP új elnöke közölte: kezdetét veszi a párt 2026-os kampánya.

Komjáthi Imrét választották két évre az MSZP elnökének szombaton az ellenzéki párt budapesti tisztújító kongresszusán. A választás eredményét maga az új elnök jelentette be sajtótájékoztatón. Elmondta, a párt elnökhelyettese Korózs Lajos eddigi alelnök lett, a választmány elnökének Hiller Istvánt választották újra.

KOMJÁTHI Imre; HILLER István; KORÓZS Lajos
Komjáthi Imrét választották az MSZP elnökévé / Fotó: Kocsis Zoltán

Komjáthi Imre, aki eddig Kunhalmi Ágnessel együtt társelnökként vezette a pártot, azt mondta, ezzel a nappal kezdetét veszi az MSZP 2026-os kampánya.

„Mi leszünk a magyar politikai élet emberi hangja. Az MSZP lesz a magyar politikai élet baloldali lelkiismerete” – fogalmazott.

Komjáthi Imre azt mondta, a szövetségkötésekkel egyelőre nem foglalkoznak, mert messze van még 2026, de nyáron már felvették a kapcsolatot azokkal a baloldali pártokkal és mozgalmakkal, amelyek keresik a helyüket. A szocialisták egyfajta otthont kívánnak nyújtani ezeknek a baloldali mozgalmaknak, ugyanakkor az még "a jövő zenéje", hogy ez ki fog-e teljesedni egy választási párttá, vagy ernyőszervezetté, de ilyen irányba kell menni – fejtette ki.

Az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre június végén mondott le posztjáról a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választás eredményei miatt. A szocialisták szeptember végi kongresszusa döntött arról, a társelnöki rendszer helyett újra egy elnök fogja vezetni az MSZP-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.