BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: sajnos a vita túllépett az észszerűség határain

A magyar kormányfő azt mondta, hogy abszurd pártpolitikai vádaskodásokat kellett meghallgatnia.

A magyar kormányfő megköszönte az Európai Parlament elnöknének, hogy le tudta vezetni a vitát. „Sajnos a vita túllépett az észszerűség határain, és messze túllépett a tények világán” – fogalmazott Orbán Viktor az Európai Parlamentben kedden.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor: abszurd pártpolitikai vádaskodásokat kellett meghallgatnom / Fotó: Purger Tamás

A magyar kormányfő azt mondta, hogy abszurd pártpolitikai vádaskodásokat kellett meghallgatnia. „Szívesen folytattam volna a magyar elnökség programon kívül más kérdésekről is értelmes és elfogulatlan vitát: jogállamiságról, vagy éppen a korrupcióról, de 

sajnos az önök propagandája ezt nem teszi lehetővé, 

pedig én szívesen elmondtam volna, hogy az Európai Bizottság jelentése szerint Magyarország az igazságszolgáltatással kapcsoltban minden követelésnek eleget tett” – mondta. Hozzátette, hogy ha nem a Soros György által finanszírozott korrupciós jelentéseket olvasnák el az Európai Parlamentben, hanem a Világbank adatait, akkor 

a korrupció tekintetében egyáltalán nem súlyosabb helyzet Magyarországon, mint más európai országokban.

„Hozzászoktam, hogy korrupciós vádakkal támadnak, mert ez egy baloldali propaganda” – mondta Orbán Viktor.

„Általában is azt kell mondanom, és elnézést kérek az európai képviselőktől, hogy akaratukon kívül belevonódtak egy magyar belpolitikai vitába, ami itt az önök szeme előtt zajlott le. Erről gondolhatnak sok mindent, de egy dolgot biztosan láthatnak. A magyar demokrácia köszöni szépen, jól van. Vérbő és erőteljes” – fogalmazott.

A magyar miniszterelnök azt is mondta, hogy a vitából azt tudta levonni, hogy „teljesen nyilvánvaló, hogy Európát az európai baloldaltól kell megvédeni”. Orbán Viktor a strasbourgi Európai Parlamentben szerdán délelőtt mutatta be a magyar soros elnökség célkitűzéseit.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.