BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Smoke billows from the site of an Israeli airstrike that targeted the southern Lebanese village of Kfar Tibnit on October 21, 2024, amid the ongoing war between Israel and Hezbollah. (Photo by AFP)

Óriási vagyont rejt a Hezbollah egyik bejrúti bunkere

Az egyik kórház alatti bunkerben készpénzt és aranyat halmozott fel a Hezbollah. A létesítményt az izraeli légicsapással megölt Hasszán Naszrallah, a szervezet volt vezetője is használta.

Izrael szerint a Hezbollah egyik bunkere, ami egy bejrúti kórház alatt található, több mint 500 millió dollárt (185 milliárd forint) rejt készpénzben és aranyban – árulta el hétfőn Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője.

Smoke billows from the site of an Israeli airstrike that targeted the southern Lebanese village of Kfar Tibnit on October 21, 2024, amid the ongoing war between Israel and Hezbollah. (Photo by AFP) Hezbollah
Egy izraeli légicsapás után száll fel a füst a Hezbollah és Izrael háborújában/Fotó: AFP

Hagari azután beszélt erről, hogy Izrael a Hezbollahhoz köthető pénzintézetek ellen is támadást indított. A szóvivő szerint Hasszán Naszrallah egykori Hezbollah-vezér egyik bunkeréről van szó, ami Bejrútban a Száhel órház alatt található – írja a Times of Israel.

A bunkert szándékosan építették egy kórház alá, és több mint félmilliárd dollárt rejt készpénzben és aranyban

– mondta Hagari, hozzátéve, hogy a pénzt lehetett volna Libanon rehabilitációjára is használni, de helyette az iszlamista szervezet rehabilitálására ment. Azt is közölte, hogy az izraeli légierő figyeli a helyszínt és továbbra is figyelni fogja. A szóvivő arról is beszélt, hogy Irán hogy a továbbítja a pénzt a Hezbollahhoz, illetve a csoport finanszírozásának más módjairól is, majd közölte, hogy Izrael folytatni fogja a pénzügyi műveletek elleni támadásokat.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.