BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A pakisztáni tálibok rendőrökkel végeztek

A hatósági beszámolók szerint a fegyveres tálibok rendszeresen hajtanak végre támadásokat biztonsági erők ellen az Afganisztánnal szomszédos pakisztáni tartományban.

Rendőrségi posztra támadtak csütörtök éjjel iszlamista fegyveresek Pakisztánban, a támadásban tíz rendőr meghalt – közölték a helyi hatóságok. A támadást magára vállalta a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) tálib szélsőséges csoport.

A pakisztáni tálibok rendszeresen támadásokat hajtanak végre / Fotó: AFP

A támadás tényét pénteken közleményben erősítette meg Ali Amin Hán Gandapur tartományi elöljáró, elítélve az akciót. A súlyos incidensről az AFP francia hírügynökségnek beszámoló tisztviselők szerint a lövöldözés közel egy órán át tartott az északnyugati Hajbár-Pahtunhva tartományban. 

A határt is ellenőrző poszton állomásozókra legalább húsz fegyveres támadt rá. A hatósági beszámolók szerint a fegyveres tálibok rendszeresen hajtanak végre támadásokat biztonsági erők ellen az Afganisztánnal szomszédos pakisztáni tartományban, és tevékenységük fokozódott azóta, hogy Kabulban ismét az iszlamisták kerültek hatalomra.

Kínai állampolgárokkal végeztek a terroristák

Két kínai állampolgár meghalt és legalább tíz ember megsérült a pakisztáni Karacsiban, a Dzsinnah nemzetközi repülőtér közelében történt robbanás következtében. A terroristák egy kínai mérnökökből álló konvojt vettek célba, akik egy energetikai projekten dolgoztak a dél-ázsiai országban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.