BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyi pénzre számíthatnak az államtól az árvízi védekezésben részt vevők

Azok kaphatnak egyszeri nettó 200 ezer forintos jutalmat, akik a helyszínen közvetlenül részt vettek a védekezésben, illetve a terepi védekezést közvetlenül irányították.

Egyszeri nettó 200 ezer forint jutalomban részesülhetnek azok, akik szeptemberben meghatározott feladatok ellátásában részt vettek a Duna magyarországi szakaszán levonult árvíz elleni védekezésben – írja az Infostart.

árvíz, pénz, jutalom, Magyar Közlöny
Árvíz Magyarországon: nettó 200 ezer forintot kapnak a védekezésben a helyszínen közvetlenül részt vevők és az irányítók / Fotó: Németh András Péter

Kiemelték: a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint 

azok kaphatnak jutalmat, akik a helyszínen közvetlenül részt vettek a védekezésben, illetve a terepi védekezést közvetlenül irányították, de az önkéntesek (néhány kivételtől eltekintve, például önkéntes tűzoltók) nem számítanak ide.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, Orbán Viktor idei október 23-i beszédében köszönetet mondott a szeptemberi árvíz során a védekezésben részt vevők áldozatos munkájáért. A miniszterelnök kiemelte: Európában 24 halálos áldozatot szedett a pusztító ár, hazánkban viszont sikerült elkerülni a tragédiát.

Mint ismert, szeptemberben egy csaknem egy évtizede nem látott árhullám érkezett a Dunán térségünkbe, ami jelentős kihívások elé állította Magyarországot. Budapesten a Duna 829 centiméteres vízálláson tetőzött, azonban az országos összefogásnak köszönhetően – amelyben a szakhatóságok, a katonák, valamint a rendőrök mellett jelentős számú önkéntes is részt vett – sikerült elkerülni a súlyos károkat. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.