BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szentkirályi: csőd szélén álló fővárosban nem lehet olimpiát rendezni

Bár a Fidesz mindig is támogatta az esemény hazai rendezését, a budapesti költségvetésen tátongó lyuk ezt lehetetlenné teszi. Szentkirályi Alexandra ezért felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tisztázza a főváros pénzügyi helyzetét, és kezelje a csődöt.

A Fidesz mindig az olimpia pártján volt, amíg viszont a főváros a csőd szélén táncol, ez nem időszerű - jelentette ki a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Szentkirályi Alexandra olimpia budapest
Szentkirályi Alexandra szerint a csőd szélén álló Budapesten nem lehet olimpiát rendezni / Fotó: ALEX RAKO / Szentkiráli Alexandra / Facebook

Szentkirályi a bejegyzésben felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tisztázza a főváros pénzügyi helyzetét, és kezelje a csődöt.

A politikus egy néhány órával korábbi posztjában kijelentette, hogy hiába szeretnének sokan egy budapesti olimpiát, a főpolgármester elherdálta Budapest százmilliárdos megtakarítását, 

Karácsony Gergelyék saját bevallása szerint is üres a kassza.

Azt írta, hogy az olimpia büszkeséggel tölti el a nemzetet, és átgondolt tervezéssel a rendező városnak olyan fejlesztéseket hozhat, amelyek hosszú távon szolgálják a városlakók érdekeit. Amíg azonban a "liberális szivárványkoalíció" nem állítja talpra a főváros költségvetését, addig nem lehet olimpiáról komolyan beszélni - hangsúlyozta.

Hiába ígért Karácsony Airbnb-szabályozást, abból nem lett semmi

Szentkirályi Alexandra idézte fel a főpolgármester korábbi ígéreteit. A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint a főpolgármester az Airbnb kapcsán sem tartotta be, amit ígért.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.