BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: Itt mindenkinek elment a józan esze?

Szijjártó Péter nem érti, hogy mi történik Olaszországban.

„Két olasz esete az »igazságszolgáltatással« és az európai baloldali mainstreammel” – írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalára. A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, hogy Matteo Salvini megvédte Olaszország határait, ezzel az ország és polgárainak biztonságát, amikor nem engedte, hogy egy illegális bevándorlókat szállító hajó kikössön Olaszországban. 

 

Következmény: az olasz ügyészség hat év börtönt kért rá 

– tette hozzá.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy meggtartották Matteo Salvini ügyében az utolsó bírósági tárgyalási napot. Salvini volt olasz belügyminisztert azzal vádolják, hogy emberek életével játszott, amikor feltartóztatott egy menedékkérőket szállító hajót. A politikus mellett tüntetők szerint Salvini csak megvédte Olaszország határát, és a perrel veszélybe került az állam döntési autonómiája.

Szijjártó emlékeztetett, hogy Ilaria Salis Magyarországra jött egy csoport tagjaként, hogy „találomra járókelőket verjenek össze Budapest utcáin”. 

Következmény: a baloldal az Európai Parlamentbe menekítette. Itt mindenkinek elment a józan esze?

– írta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.