BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan helyszínen tartja október 23-i beszédét Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök ismét Budapesten tartja az ünnepi beszédet, de nem a korábban megszokott helyszíneken.

A szerdai kormányinfón számos dologra fény derült, így Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre azt is elárulta, hogy hol tartja október 23-i ünnep beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. 

LOFI6748, orbán vikor
Ismét Budapesten tartja október 23-i beszédét Orbán Viktor / Fotó: Löffler Péter 

A tavalyi veszprémi és tavalyelőtti zalaegerszegi beszéd után Orbán Viktor ismét Budapesten szólal majd meg, ám nem a korábbi időkben kedvelt helyszíneken, a Kossuth téren vagy a Terror háza előtt, hanem 

a Millenárison tartja meg az ünnepi beszédét. Az 1956-os forradalomra emlékező beszéd 11 órakor kezdődik majd.

Noha a miniszterelnök október 23-áról még nem emlékezet meg a Millenárison, a helyszín nem ismeretlen számára, hiszen ott többször is tartott már évértékelő beszédet korábban.

Tavaly a magyar miniszterelnök a veszprémi beszédében úgy fogalmazott, hogy minden városnak, minden falunak megvan a maga 1956-os forradalma. Szerinte ezek közül mindegyik szolgál valamilyen tanulsággal, így végül mindegyik része a „mi nagy 1956-os szabadságharcunknak”. 

A kormányfő 2023-ban a Szovjetunióval való korábbi szembenállást és az Európai Unióval való jelenlegi konfliktust pedig úgy írta le, hogy „Moszkva javíthatatlan volt, de Brüsszel és az EU még megjavítható. Még lesznek választások, Európa még él, lélegzik, testében még dolgozik az életerő.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.