BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisiklás után: a legtöbb vonat már meg sem áll a Keleti pályaudvarig

Tovább javult a helyzet a Keleti pályaudvaron, ahol vasárnap este teljesen leállt a vonatforgalom egy szerelvény kisiklása miatt. A MÁV legfrissebb tájékoztatása már arról szól, hogy a pályaudvar ma délelőtt már fogadja a vonatok nagy részét.

Kedd reggelre befejezték a Keleti pályaudvar bevezető vágányain a helyreállítás nagy részét – jelezte a MÁV a vasárnap esti vonatkisiklás utáni munkákról beszámolva.

MÁV baleset
Rövid idő alatt visszahelyezte a MÁV a kisiklott kocsikat / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Keményen dolgozik a teljes visszaállításon a MÁV

Kőbánya felső felé mindhárom vágányon zavartalan a forgalom, Ferencváros felé (Kelenföld felé) az egyik vágányon már közlekedhetnek a vonatok, a másik vágány várhatóan déltől lesz használható. A vasúttársaság hajnalban is adott egy helyzetképet a közlekedés visszaállításának állapotáról.

Már az újszászi és a hatvani vonal elővárosi vonatai is, valamint a pécsi és kaposvári IC-k is a teljes útvonalon, a Keleti pályaudvarig közlekednek. A hegyeshalmi fővonalon közlekedő vonatok egy része még kora délutánig rövidebb útvonalon közlekedik, Kelenföldről indul.

Még ma is indulnak pótlóbuszok, ahol szükséges

Mint korábban megírtuk, a kedd hajnali és reggeli időszakban is elfogadják a vasúi jegyeket a BKK érintett járatain. A vasúttársaság ma reggel még a hétfői pótlás szerint közlekedteti a pótlóbuszokat a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) – Kőbánya felső (Albertirsai út) – Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak.

A Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija vasárnap este a Keleti pályaudvar előtt siklott ki. Bár a balesetben senki nem sérült meg, jelentős fennakadások keletkeztek a vasúti közlekedésben. A MÁV elrendelte az összes olyan váltója soron kívüli átvizsgálását, amilyenen a szerelvény kisiklott. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.