BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kihirdették az év legjobb légitársaságait

Bár a koronavírus-járvány miatt a légitársaságok az előző évhez hasonlóan az idén sem a rekordnyereségükkel hívták fel magukra a figyelmet, ez nem akadályozta meg abban a légi ipart, hogy győztest hirdessen közöttük.

Az utasok szavazatait és értékeléseit figyelembe vevő Skytrax World Airline Awards 2019 szeptembere és 2021 júliusa közötti időintervallumban faggatta ki a felhasználókat arról, mennyire elégedettek az adott légitársasággal és annak szolgáltatásaival – adta hírül a CNN.

Fotó: Aamir Qureshi / AFP

A több mint 350 nemzetközi légitársaság összevetésében végül a dohai székhelyű Qatar Airways diadalmaskodott. A győzelme összességében nem volt meglepetés, hiszen júliusban az AirlineRatings éves listáján is megkaparintotta az első helyet. A Qatar Airways hatodszor söpörte be a végső sikert a Skytraxnél, és idén az összetett győzelem mellett 5 kategóriában is hazaviheti az első helyet.

A második helyre a Singapore Airlines került, a dobogó harmadik fokára a ANA AI Nippon Airways japán légitársaság állhatott fel. Az első ötbe a Emirates és a Japan Airlines került még be.

Egyértelmű, hogy a Qatar Airways mind a járvány előtti időszakban, mind a pandémia alatt fenntartotta magas szintű innovációs és szolgáltatási színvonalát

– ismertette Edward Plaisted, a Skytrax vezérigazgatója az eredményekről szóló nyilatkozatában.

Soha nem hagytuk magára hűséges ügyfeleinket. Amikor a legnagyobb szükségük volt ránk, folytattuk a repülést, hogy hazajuttassuk az embereket, és szigorú biztonsági intézkedéseket vezettünk be, hogy biztonságot adjuk az utasainknak a járvány alatt. Közben továbbra is folytattuk az innovációt, hogy továbbra is mi maradjunk az elsőként választott légitársaság több millió utas számára világszerte

– nyilatkozta boldogan Akbar Al-Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója a győzelem után.

A katari légitársaság nemcsak a díjaival került előtérbe az elmúlt hetekben, hanem azzal is, hogy részt vett a tálib hatalomátvételt követő evakuálásokban, majd az elsők között indította újra járatait Afganisztánba.

A Skytrax közleménye megjegyezte azt is, hogy a 2019-es eredményekhez képest volt némi mozgás a rangsorban, bár a légitársaságok nagyrésze ismerős név az előkelő pozíciókban.

A Japan Airlines nem szerepelt a Skytrax 2019-es top 10-es listáján, de idén az ötödik helyre került. Ezzel egyidejűleg a Lufthansa és a Thai Airways a 2019-es kilencedik és tizedik helyről idén a 13. és a 23. helyre csúszott vissza.

Skytrax Top Airlines 2021

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. ANA All Nippon Airways
  4. Emirates
  5. Japan Airlines
  6. Cathay Pacific
  7. EVA Air
  8. Qantas Airways
  9. Hainan Airlines
  10. Air France

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.