Őrületes pénzszórásba kezd a Singapore Airlines, miután kiderült, hogy rendkívül jól teljesített az elmúlt pénzügyi évben.

Singapore Airlines Ltd. flight attendants walk through Changi Airport in Singapore, on Wednesday, Oct. 31, 2012. Singapore Air is scheduled to release first-half earnings on Nov. 2. Photographer: Munshi Ahmed/Bloomberg via Getty Images
A Singapore Airlines légiutas-kísérői is részesülnek a kiemelkedő mértékű bónuszból.
Fotó: Getty Images

A légitársaság alkalmazottai 200 napi fizetést és legfeljebb 90 napi bérüknek megfelelő egyéb juttatást kapnak.

A vállalat ezzel ismeri el a dolgozók kemény munkáját és áldozatvállalását, amit a koronavírus-járvány idején tanúsítottak. A felső vezetők nem kapnak pluszpénzt – írta a Bloomberg a Business Timesra hivatkozva.

Szingapúr első számú légitársasága 2,16 milliárd szingapúri dolláros (554,7 milliárd forint) nettó nyereséget ért el a március 31-én zárult pénzügyi évében.

A Singapore Airlines és fapados leányvállalata, a Scoot 26,5 millió utast szállított ebben az időszakban, hatszor annyit, mint ez előző pénzügyi évben. A járatkihasználtság márciusban a Covid előtti szint csaknem 80 százalékára emelkedett. A Singapore Airlinesszal áprilisban 1,75 millió utas repült, ami 53 százalékos növekedés a tavalyi év azonos hónapjához képest.

Az alkalmazottaknak lesz mire költeniük a pluszpénzt, talán több magyar mangalicát és galambhúst vásárolnak. Mindenesetre a vagyoni  különbségek nőnek, és a megélhetési költségek is egyre húzósabbak a városállamban.