BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszú áramkimaradások teszik még elviselhetetlenebbé a hőséget Ukrajnában

A háború kitörése óta többször kellett már tervezett áramkimaradásokat végrehajtani Ukrajnában. Most ismért a nagy nyári kánikula alatt kell lemondania a lakosság egy részének az áramról.

Az infrastruktúra elleni folyamatos orosz támadások közepette a nagy nyári hőség idején ismét bajban van Ukrajna áramellátása. Az orosz-ukrán háború kitörése óta az előző években is több nyári napon kellett tervezett áramkimaradásokat beiktatni, és ez az idei nyáron sincs másképp.

A,Burning,Candle,Next,To,An,Outlet,And,An,Electric
áramszünet, áramkimaradás, Ukrajna
A lakosságnak ismét a legnagyobb nyári melegben kell áramkimaradásokra számítania / Fotó: Shutterstock

A Zakarpattyaoblenergo megyei áramszolgáltató még vasárnap este tájékoztatta a lakosságot a június 24-e hétfőre tervezett óránkénti áramkimaradások ütemtervéről – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

A vállalat közleménye szerint a hét első napján várhatóan 8–10 órányi áramszünetre kell számítania a lakosságnak. A kommüniké tartalmazza a települések listáját, az utcaneveket és a tervezett áramszünetek hosszát, ennek értelmében a kül9nböző területeken más más időpontban kell nélkülözniük az áramot. Habár közzétették a pontos menetrendet, a szolgáltató felhívta a figyelmet arra, hogy az áramszünetek hossza és az ütemterv is módosulhat.

A többórás áramkimaradások több szempontból is érzékenyen érinthetik a lakosságot. Egyrészt többek között a háztartási gépek és a wifi sem fog működni az érintett időszakokban, másrészt a nagy nyári melegben a ventilátorokat és a klímákat is nélkülözni kell. Másrészt ilyenkor a különböző intézmények és szolgáltatóhelyek sem kapnak áramot.

A foci-Eb-n Ukrajna válogatottja szerdán 18.00-kor lép pályára utolsó csoportmeccsén Belgium ellen. Mivel abban a négyesben mindegyik csapat 3 ponttal áll két forduló után, így van még esély a továbbjutásra is. Az ukrán focirajongók csak remélhetik, hogy az áramkimaradás miatt nem maradnak le nemzeti csapatuk fontos meccséről.

Négy ország olvadozik a hőségben áram nélkül

Összeomlott az áramszolgáltatási rendszer pénteken Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és a horvátországi Dalmáciában, leálltak a gyárak, nem működnek a jelzőlámpák, az emberek pedig légkondicionáló nélkül olvadoznak a hőségben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.