BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Deadpool szárnyal, de mi vár most a Marvelre?

A Marvel Jézus megérkezett, és berobbantotta a mozikasszákat – ahogy azt a legtöbben meg is jósolták. Az új Deadpool-film sikere kapcsán jogosan merül fel a kérdés, hogy mik a Marvel tervei a jövőre nézve. Annyi biztos, hogy a Marvel legközelebb jövő februárban csábít minket vissza a mozikba.

Ahogy az várható volt, a Deadpool & Rozsomák hatalmas lendülettel robbant be nemcsak a nemzetközi, hanem a magyar mozikba is. Az elképesztő marketingkampány, valamint Ryan Reynolds és Hugh Jackman párosa nézők ezreit csábította el nemcsak a hivatalos nyitásra, hanem már a premier előtti vetítésekre is. A filmtől nem kevesebb, mint 360 millió dollár bevételt várnak a nyitó hétvégéjén, amivel már vissza is termelné a készítés költségeit. A kérdés tehát nem a Deadpool & Rozsomák népszerűsége, hanem hogy milyen lendületet ad a Marvel-rajongóknak, ugyanis a Marvel Filmes Univerzum (MFU) még nem tervez nyugdíjba vonulni.

Deadpool, Marvel
Deadpool szárnyal, de mi vár most a Marvelre? / Fotó: Walt Disney Studios – Marvel Studio

Jelenleg is zajlik San Diegóban a Comic Con, ahol általában lehull a lepel a legtöbb jövőbeli filmes projektről, a Marvel pedig szereti nagy csinnadrattával bejelenteni az új alkotásait. 

A következő nagy Marvel-filmre jövő februárban számíthatunk, az az Amerika Kapitány: Szép új világ lesz. 

Chris Evans Steve Rogers kapitánya már átadta a pajzsot bajtársának, Sólyomnak – a film előzetese pedig egy látványos akciókkal megtűzdelt feszült politikai thrillert ígér. Az eddig látottak alapján hasonló filmre számíthatunk, mint amilyen a közönség kedven Tél katonája is volt, ezzel pedig sok Marvel-rajongó kibékülne. Viszont a filmnek problémát okozhat Chris Evans hiánya, és hogy a kevésbé ismert Anthony Mackie-nek kell majd hátán vinnie a filmet.

A Marvel Filmes Univerzum következő nagy fejezete, 

a 6. fázis a februárban bejelentett Fantasztikus Négyes filmmel fog elindulni, amelyre szintén 2025-ben számíthatunk.

A film premierje egyelőre 2025. július 25-re van kitűzve, de tanulva az elmúlt évek példáiból, ez csak akkor lesz biztos, amikor már legördült előttünk a stáblista. 

 

Deadpool után már kicsit homályos a jövő

Ameddig az új Amerika Kapitány és Fantasztikus Négyes filmek már úgy ahogy biztosnak mondhatók, addig minden mást még homály fed. Az eddigi tervek szerint még tervben van

  • egy új Penge film Mahershala Ali főszereplésével,
  • egy egyelőre alcím nélküli Bosszúállók film,
  • a Thunderbolts*,
  • a Bosszúállók: Titkos háború,
  • valamint egyre több pletyka tárgyát képezi nemcsak egy, hanem több Pókember film is.

Az új Penge film már tavaly óta parlagon van, ugyanis nemsokkal a forgatás kezdete előtt Bassim Tariq rendező otthagyta a projektet, ezzel rendesen magára hagyva a filmet. Tariqot az alig ismert Yann Demange váltotta, aki pár héttel ezelőtt szintén felállt a rendezői székből – írja a Gamesradar+. 

Az egyelőre alcím nélküli Bosszúállók szintén nem találja útját: az eredetileg Kang-dinasztiának keresztelt film címszereplőjével, vagyis annak megformálójával akadtak gondok. 2023 tavaszán 

Jonathan Majorst – aki Kangot játszotta volna – erőszakos cselekmények vádjával őrizetbe vették

az MFU-ban betöltött szerepéről pedig azóta sem érkezett egyértelmű megerősítés. Majorst utoljára a Loki sorozat második évadában és a Hangya: Kvantumániában láthattuk, ahol Kang egy-egy variánsait játszotta el. Mivel kérdőjeles lett a címszereplő, ezért akár a film teljes cselekményét is átdolgozhatják. A Titkos háború, valamint a pletykált Pókember-filmek pedig egyelőre nagyon távoli tervek, de talán a Comic Conon megtudhatunk róluk többet is. Mindezen kívül pedig a San Diego-i minden évben tartogat valami meglepetést, tehát reméljük, hogy idén is így lesz. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.