BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Légkondióriás nyit európai központot Kolozsváron

A vállalat szerint a kolozsvári terjeszkedés egy stratégiai döntés, hogy elérhetőbbé tegyék a szolgáltatásaikat. A 2022-es pénzügyi évben a Copeland árbevétele ötmilliárd dollár volt.

Kolozsváron nyit európai kirendeltséget a Copeland globális fűtés- és hűtéstechnikai vállalat – jelentette az Economedia.ro hírportál a vállalat közleménye alapján. „Ez egy stratégiai lépés, amely nem csupán elérhetőbbé teszi a szolgáltatásainkat és termékeinket globális szinten, hanem a növekedési terveinket támogatva, helyi szinten munkahelyeket teremt” – jelentette ki Scott Evans, a Copeland alelnöke a hétfői megnyitón, amelyen jelen volt Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere is.

Copeland
Kolozsváron terjeszkedik a globális fűtés- és hűtéstechnikai vállalat, a Copeland / Fotó: Copeland

A kirendeltségen csaknem kétszázan fognak dolgozni, köztük elektromérnökök, informatikai, értékesítési, marketing- és ügyfélszolgálati szakemberek. A világszerte több mint 18 ezer főt foglalkoztató, amerikai székhelyű Copeland fűtés-, hűtés- és fagyasztástechnikai berendezéseket gyárt és ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. A Copeland korábban az Emerson csoport része volt Emerson Climate Technologies néven. 

Az Emerson tavaly adta el a Copelandet 

a New York-i székhelyű Blackstone befektetéskezelőnek. A 2022-es pénzügyi évben a Copeland árbevétele ötmilliárd dollár volt.

Kolozsvár az év elején bekerült a legkedveltebb európai városok közé. Románia második legnagyobb népességű városában az emberek 94 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elégedett az ottani lakhatásával. Az Erdélyben található település ad otthont a felívelő technológiai szektornak, így talán nem meglepő, hogy az emberek 73 százaléka szerint könnyű munkát tálalni a városban, ami a második legjobb eredmény a vizsgált települések közt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.