BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terror Németországban: a kommandósok elfoghatták a solingeni merénylőt – megrohamoztak egy menekültszállást

A különleges alakulatok néhány perccel ezelőtt hajtották végre az akciót. Hivatalosan nem erősítették meg, hogy véget ért a hajtóvadászat a terrorista felkutatásáért. Közben az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet.

Rendkívüli fejlemény állt be szombaton este a németországi terrortámadás felgöngyölítésében – számolt be róla a német sajtó.

solingen, teror
A különleges műveleti parancsnokság (SEK) elit rendőrei megrohamoztak egy menekültszállást / Fotó: Reuters

A Bild saját információira hivatkozva azt közölte, hogy a különleges műveleti parancsnokság (SEK) elit rendőrei megrohamoztak egy menekültszállást és meg nem erősített első információk szerint

egy szíriai férfit letartóztattak.

A menekültszállás mindössze 300 méterre található Fronhoftól, Solingen város központjától, a péntek esti terrortámadás helyszínétől, valamint csupán 150 méterre attól a helytől, ahol a nyomozók ma délután megtalálták a feltételezett gyilkos fegyvert, a kést. A merénylő ezzel oltotta ki három személy életét és sebesített meg további nyolcat súlyosan.

A legnagyobb német lap értesülései egyelőre megerősítésre várnak a hivatalos német szervektől. Időközben az bebizonyosodott, hogy a SEK rajtaütött a menekültszálláson, helyi idő szerint 20 óra 18 perckor. A kommandósokat egy rendőrkutya vezette nyomra. A rendőrség azóta több menekültet is kihallgatott.

FRISSÍTÉS – 21:43

A Bild később módosított az eredeti cikken. Megismételte, hogy valóban letartóztattak egy gyanúsítottat, de már nem hivatkozik rá szírként. Illetve úgy fogalmaz, hogy a letartóztatott személlyel kapcsolatban vizsgálják, milyen köze lehet a terrortámadáshoz. A letartóztatást a német rendőrség szóvivője időközben megerősítette a német hírügynökségnek.

FRISSÍTÉS – 22:17

A német sajtó nyilvánosságra hozta az első fényképet arról a férfiról, akit a kommandós akciót követően letartóztattak a solingeni menekültszálláson szombat este. Fontos, hogy hivatalosan továbbra sem jelentették be, hogy ő lenne az elkövető. Sőt, a Spiegel szerint ő mindössze egy tanú, a tettes továbbra is szökésben van. Ezt az információt sem erősítette meg senki.

merénylő
Fotó: Bild

FRISSÍTÉS – vasárnap 00:09

Hivatalos: véget ért a hajtóvadászat Németországban, a terrorista váratlanul feladta magát. Valóban nem a menekültszállásról kihozott férfi volt a tettes (az ő szerepe továbbra is tisztázatlan), hanem egy másik menekült.

Terror Németországban: elképesztő fordulat – a rendőrség nem találta, váratlanul feladta magát a merénylő

Ő késelt halálra három embert Solingenben pénteken.

Ugyanakkor történt egy másik nagy horderejű esemény is a solingeni terrortámadással összefüggésben. Ráadásul ez hivatalos: az Iszlám Állam magára vállalta a késes mészárlás megszervezését.

A rettegett terrorszervezet hírcsatornája azt posztolta, hogy a németországi Solingen városában tegnap 

a keresztény gyülekezés támadója az Iszlám Állam katonája volt.

Az iszlamista a tettet a palesztinai muszlimokért, bosszúként követte el. Legutóbb 2016-ban vállalt magára terrortámadást Németországban az ISIS. Akkor a berlini Breitscheidplatzon a karácsonyi vásárba hajtott bele teherautóval az iszlamista Anis Amri 13 ember halálát okozva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.