BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankfurt környékén teljesen lebénult a vasúti közlekedés

A német vasúttársaság a honlapján közölte, hogy az érintett térségben egyelőre nem indítanak vonatokat, és „nagy gyorsasággal” dolgoznak a hiba elhárításán.

Technikai hiba okozott tömeges fennakadásokat szombaton Németország középső térségében a vasúti közlekedésben – tudatta a Deutsche Bahn vasúttársaság.

Electric multiple unit of Deutsche Bahn, Berlin, August 6, 2024. (Photo by Ute Grabowsky / Photothek Media Lab / dpa Picture-Alliance via AFP)
Sok a gond a német vasúttal / Fotó: AFP

A vasúttársaság a honlapján közölte, hogy az érintett térségben egyelőre nem indítanak vonatokat, és „nagy gyorsasággal” dolgoznak a hiba elhárításán. A vonatközlekedés leállítását meg nem határozott műszaki hibával indokolták.

A német ARD műsorszolgáltató hírportálja, a Tagesschau.de korábban azt írta, hogy Frankfurt körzetében nem működik a Deutsche Bahn műholdas rádiókommunikációja.

Az ARD riportja szerint Frankfurt környékén a helyi és a távolsági vasúti forgalmat is leállították. A kiesés a frankfurti repülőtérről és a főpályaudvarról az ország más részeibe közlekedő vonatokat is érintette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.