BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Megdöbbentő méretű rablás”: 22 tonna cheddar sajtot loptak el - Jamie Oliver is megszólalt az ügyben

Az ellopott angol és walesi cheddar sajt értéke körülbelül 300 000 fontot ( vagyis 388 000 dollárt) ér.

A brit híres séf, Jamie Oliver arra buzdította szombaton a sajtbarátokat, hogy segítsenek a rendőröknek elkapni azokat a szélhámosokat, akiknek sikerült 22 tonna angol és walesi cheddart ellopniuk egy londoni tejüzemből – írja az AFP.

A Neals's Yard Diary a londoni váosi piacon is rendelkezik üzlettel, ahol a legfinomabb angol sajtókat lehet megvásárolni Fotó: Only France via AFP

Jamie Oliver "megdöbbentő méretű, pimasz rablásnak" minősítette a lopást. Instagram-követőinek az írta, hogy figyeljenek fel arra, ha olyasmit hallanak, hogy "nagyon sok luxussajtot" kínálnak "olcsón", hozzátéve, hogy az ellopott cheddar körülbelül 300 000 fontot (388 000 dollárt) ér. A híres séf azután posztolt az  Instagram fiokjában, hogy a Neal's Yard Dairy kereskedő azt mondta, több mint 950 kerék cheddar sajtot szállított a feltételezett csalónak, aki egy nagy francia kiskereskedő nagykereskedelmi forgalmazójának adta ki magát, ám a cég rájött, hogy becsapták.

A cég, az Egyesült Királyság egyik vezető kézműves brit sajtjainak forgalmazója és kiskereskedője azt közölte, hogy kifizette a Hafod, a Westcombe és a Pitchfork kistermelőinek az ellopott sajtot, annak érdekében, hogy ne ők viseljék a károkat. A Neal's Yard Dairy hozzátette, hogy jelenleg a londoni fővárosi rendőrséggel működik közre az elkövetők azonosítása érdekében.

A Fővárosi Rendőrség pénteki közleménye szerint a londoni üzletből származó "nagy mennyiségű sajt ellopása ügyében történt bejelentés miatt" nyomozás van folyamatban. "A körülmények vizsgálata folyamatban van" - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy egyelőre nem tartóztattak le senkit.

A Neal's Yard Dairy világszerte arra kérte a sajtkereskedőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a céggel, ha azt gyanítják, hogy lopott sajtot akar valaki nekik eladni különös tekintettel a 10 kg-os vagy 24 kg-os (22 font vagy 52 font) szövetbe csomagolt sajtokra, amelyekről eltávolították a címkéket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.