Több tényező is hajthatta az informatikai társaság számait az év első felében. Az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint az egész piaci környezet kedvez a Glosternek, szerdán már a részvényekkel felaprózott formában, tizedelve lehet kereskedni. Nagy András a VG-nek azt mondta, amúgy is nőtt a kisbefektetői érdeklődés a cég iránt, de a kisebb névérték újabb lendületet adhat a papírnak. Bár a negyedik negyedév szokott a legerősebb lenni az IT-cégeknél, a szezonalitás most a tavaly elmaradt fejlesztések miatt csökkenhet, valószínűsíthetően számtalan beruházás átcsúszott az idei év elejére, ami viszont lökést adhat a a mostani gyorsjelentés számainak.

Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

A nyár végén az Erste 4125 forintos célárat adott a papírokra egyéves távlaton, a Gloster-részvények azonban már most 4900 forint körül forognak

– ez Nagy András szerint annak is köszönhető, hogy a társaság több győztes közbeszerzési keretmegállapodásban is konzorciumi tag, és a magyarországi informatikai szektorra általában is felfigyeltek a befektetők.

Korábban Szekeres Viktor, a Gloster tulajdonosa a VG-nek azt mondta, a Covid-járvány miatti átalakulás még évekig ad munkát az IT-cégeknek, a társaságnál az organikus növekedés mellett folyamatosan keresik a mérnököket és az ügyfélmenedzsereket, illetve akvizíciókkal is növelik a céget. Egyúttal emlékeztetett arra is, hogy már a tavalyi árbevételükön is jelentősen meglátszottak a növekvő igények.