BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfoghatatlan mértékben beszakadt az Opus árfolyama, közel 100 forintot esett a kurzus

A hazai részvénypiac nyári üdvöskéje egyhétnyi erősödését vesztette el percek alatt.

Felemás hazai piaci körkép mellett brutálisan beszakadt az Opus Global részvényárfolyama, a BÉT nyári üdvöskéjének kurzusa 18,4 százalékot esett a nyitás után fél órával.

Hungarian BUX Companies
The logo of Opus is seen on a screen of a smartphone in front of a hungarian flag. It is part of the BUX, the major index of Hungary. Opus primarily works on management and trusteeship of companies with different profiles as a financial investor in holding structure. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto) (Photo by Alexander Pohl / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP / Shutterstock

Az Opus árfolyama 88 forinttal egészen 346 forintig zuhant, mielőtt valamelyest korrekcióba kezdett és 380 környékén stabilizálódott, majd ismét alábukott.

Az Opus szárnyalása az idei nyár egyértelműen legnagyobb sztorija volt, a vállalat részvényeit június elején még 104 forinton is jegyezték, a rali ma reggel bekövetkezett csúcsán pedig a 433,5-ös szintet is megérintette, mielőtt szabadesésbe kezdett.

Az Opus Global árfolyama 5 napos
Beszakadt az Opus árfolyama.

A kereskedési adatok alapján nem kizárható, hogy egy nagybefektető profitrealizálása állt az esés hátterében, a részvények forgalma ugyanis elképesztő mértékben megugrott a mai kereskedésben: 

egyetlen óra alatt több mint 1,1 milliárd forintos forgalmat látott a papír,

míg az elmúlt 30 nap (felfokozott kereskedési volumenének) átlaga ilyen idősávon a 200 millió forintot sem haladta meg.

Tíz óra magasságában az Opus hánykolódása mellett rapszodikus arcát mutatja a teljes pesti parkett is: az OTP részvényei 0,7 százalékkal 14 395 forintig erősödtek, a Mol papírjai azonban 0,3 százalékkal 2690 forintig, míg a Magyar Telekom és a Richter részvényei minimális forgalom mellett stagnáltak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.