BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kasszát robbantott a BÉT-en Balogh Petya cége

A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom kurzusa emelkedett, mégpedig 0,5 százalékkal, 645 forintra, míg a másik három vezető részvény árfolyama kisebb-nagyobb mértékben lefelé vette az irányt.

Bár a meghatározó európai tőzsdeindexek jellemzően előző napi záróértékük felett maradtak szerdán - legalábbis a pesti börze kicsengetéséig -, a BUX az előző nap felállított történelmi rekordjáról 0,2 százalékkal, 58 883 pontra ereszkedett. Az azonnali részvényszekció forgalma meghaladta a 10,5 milliárd forintot.

Balogh Petya cége, az STRT Holding egy nap alatt megduplázta piaci értékét. Fotó: Soos Bertalan

A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom kurzusa emelkedett, mégpedig 0,5 százalékkal, 645 forintra.

Az OTP záróértéke 0,1 százalékkal, 15 005 forintra, a Molé 0,3 százalékkal, 2796 forintra, míg a Richteré 0,6 százalékkal, 8685 forintra süllyedt.

Jól szerepelt viszont a pénteki gyorsjelentésére készülő Opus Globál, amely 2,1 százalékkal, 387 forintra drágult.

A tőzsde igazi sztárja ezen a napon Balogh Petya kedden tőzsdére lépett STRT Holding nevű, startupoknak segítséget nyújtó cége volt, amelynek részvényárfolyama nem kevesebb, mint 84,1 százalékkal lőtt ki, és 2390 forinton búcsúzott a parkettől. 

A hazai deviza minimálisan erősödött. Az euróért kora este 381,7 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.