BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Élre állt a Mol, újra emelkedett a BUX

Jó formában volt a BUX. A Mol vezetésével emelkedett a hazai tőzsdeindex.

Bár a meghatározó európai tőzsdeindexek csekély mértékben gyengültek, a pesti börze vezető mutatója 0,7 százalékkal, 65 450 pontra emelkedett hétfőn. Az azonnali részvénypiac forgalma meghaladta a 15,8 milliárd forintot.

20220927 Budapest Budapesti Értéktőzsde BÉTFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
A Mol vezetésével emelkedett a BUX / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A befektetőket még az sem tántorította el a blue chipek vásárlásától, hogy a hazai kötvénypiacon szokatlanul nagy, 22-25 bázispontos volt a hozamemelkedés. Az ilyen határozott emelkedés pedig általában rossz ómen, hiszen a befektetők magasabb hozamelvárását tükrözi.

A meghatározó magyar részvények közül mindenesetre a Mol állt az élre, az olajpapír árfolyama másfél százalékkal, 2972 forintra nőtt.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Az OTP 0,7 százalékkal, 16 895 forintra, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal, 898 forintra drágult.

A Richter ellenben a csütörtöki zuhanás után még egy kicsit tovább csúszott a lejtőn, ezúttal 0,2 százalékkal, 9295 forintra gyengülve.

A kisebb kapitalizációjú cégek részvényei közül a Waberer’s forgalma egy gigakötés következtében túlszárnyalta a 2 milliárd forintot, a papír kurzusa viszont 0,5 százalékkal, 3650 forintra süllyedt.

Szintén kitűnt a mezőnyből az első féléves gyorsjelentését várhatóan a jövő héten prezentáló Delta Technologies is, amely mintegy 100 milliós forgalom mellett 6,9 százalékkal kilőve, 39 forinton búcsúzott a parkettől.

A magyar deviza nem volt igazán elemében. Az euróért 395 forintot adtak hétfő délután a bankközi devizapiacon. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.