Napok óta ismétlődő forgatókönyv szerint kereskednek hétfőn is a Richter-részvény piacán. A nap első felében hétfőn is kifejezetten jól teljesített a gyógyszergyártó részvénye, majd 15 óra után nagyobb eladói nyomás jelentkezett. 

Richter
Fotó: Róka László / MTI

Az időzítés alapján a tengerentúlról érkezhetett egy nagyobb megbízás, ahogy arra már a múlt héten is volt példa több alkalommal is. A hétfői kereskedésben a Richter-papírok napi mélypontja 8550 forint volt, innen sikerült kicsit visszakorrigálni. Egy biztos, vállalati hír nem érkezett a Richter háza tájáról, s a cégcsoport szemszögéből fontos devizapárok sem mozognak kedvezőtlenül, sőt. Pénteken érkezik az amerikai sales partnerük – AbbVie – negyedéves jelentése, amelyből kiderül, milyen mennyiségben fogyott a Richter vezető terméke, a cariprazine az Egyesült Államokban.

Ezer forint árfolyammínusz 10 kereskedési nap alatt. 

A 200 napos mozgóátlag nem tartotta meg a Richtert, könnyedén törte le az árfolyam. Jelentős eladói nyomás nehezedik a Richterre. Viszont az MACD éves mélyponton van, ami némi reményt ad az árfolyam stabilizációjára – írták az Erste elemzői. 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Pénteken érkezik az amerikai értékesítési partner, az AbbVie első negyedéves pénzügyi beszámolója. A Bloomberg-konszenzus szerint 712 millió dollár lehetett a Vraylar árbevétele a negyedévben, ami közel 10 százalék visszaesést jelentene az előző negyedévhez képest. Ilyen mértékű negyedéves visszaesés ugyanakkor átlagosnak számít a szezonálisan mindig nagyon erős negyedik negyedévet követően.