BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közzétette a Richter az osztalék pontos összegét

A Richter saját tulajdonában álló részvények aktuális mennyisége alapján a cég kihirdette, mennyi osztalék jut egy papírra. Akinek az idei osztalékra fáj a foga, még pár napja van a Richter-részvények beszerzésére.

Mivel a Richter Gedeon közvetlen és közvetett tulajdonában jelenleg 3 875 768 darab „C” sorozatú saját részvény van, a gyógyszergyártó részvényenként 432 (431,9833) forint osztalékot fizet tavalyi nettó eredménye után – közölte a cég pénteken délután.

Budapest, 2023. március 12.
A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari cég logóját díszítő zászló az egyik épületénél Kőbányán, a Gyömrői úton. Eredetileg Richter Gedeon gyógyszervegyész 1901-ben megvásárolta Budapesten az Üllői úton a Sas patikát. A családi vállalat 1923-ban alakult részvénytársasággá. A második világháború után a gyárat államosították, nevét Kőbányai Gyógyszerárugyárra változtatták, azonban külföldön a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. cégnevet használták, ami később általánossá vált.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Keddig lehet még idei osztalékért Richter-részvényt venni / Fotó: Róka László

Mint ismert, a Richter Gedeon április 25-én megtartott éves rendes közgyűlése összesen több mint 78,8 milliárd forint osztalék kifizetéséről határozott. Az osztalékfizetés részleteit a társaság május 24-én hirdetményben tette közzé.

Az egy részvényre jutó osztalék a Richter-részvények csütörtöki 9115 forintos záróárához mérten 4,7 százalékos hozamot nyújt.

Annak, aki az idei osztalékból részesülni szeretne, legkésőbb kedden kell megvennie a részvényeket. A kifizetés pedig június 13-án kezdődik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.