BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszakadt a Magyar Telekom árfolyama, ütik a céget a befektetők az elmaradó részvény-visszavásárlás miatt

A távközlési cég egy technikai malőr miatt lemondta a meghirdetett részvény-visszavásárlási aukciót, a befektetők nem boldogak. A Magyar Telekomon túl az OTP-nek is nehezen indult a nap.

Beszakadt a Magyar Telekom árfolyama a pénteki kereskedés első perceiben, miután kiderült: a távközlési cég elhalasztja tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját, így a befektetők elfordultak a papírok felől. A BUX index 0,17 százalékkal, 68 740 pontig süllyedt az első percekben, mivel nem csak a Telekom kezdte rosszul a napot.

_VEZ4356
Szakadnak a Telekom részvényei / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Magyar Telekom 1,87 százalékkal 944 forintig süllyedő árfolyama mellett az OTP is gödörben kezdett, a bankpapír 0,57 százalékkal 18 180 forintig csúszott a nyitást követő percekben. A Mol 0,66 százalékkal 3050 forintig erősödött a kereskedés elején, a Richtert pedig minimális, 0,11 százalékos pluszban, 9450 forinton jegyzik jelenleg.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint eközben szintén gyengélkedik: 0,08 százalékkal 387,21-ig gyengült az euróval, és 0,11 százalékkal 356,30-ig süllyedt a dollárral szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.