BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz milliós támogatáshoz jut az Xtenden jegyzett Vertikal konzorciuma

A Vertikal Group támogatást elnyert konzorciuma – amelyet a cégen kívül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem alkot – nagy sorozatban gyártható, újrahasznosított anyagokból készülő, speciális kerekek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztését valósíthatja meg. A helyszín a Vertikal dombóvári telephelye lesz.

Konzorciumvezetőként 674 millió forintos támogatást nyert el a Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett Vertikal Group a Kulturális és Innovációs Minisztérium Fókuszterületi innovációs projektek támogatása című pályázatán. 

Carbon,Offset,Price,Report,Co2,Emission.,Future,Growth,Net,Zero Vertikal
A körforgásos gazdaságot szolgálja a Vertikal projektje / Fotó: Shutterstock

 

A Vertikal a keréktechnológiában akar élre törni

A konzorcium – amelyet a társaságon kívül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem alkot – nagy sorozatban gyártható, újrahasznosított anyagokból készülő, speciális kerekek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztését valósíthatja meg a Vertikal dombóvári telephelyén. A támogatás 674 millió forintos értékével együtt az elszámolható összköltség megközelíti a 928 millió forintot.

Mivel a Vertikal a hazai környezetgazdálkodási piacon az elsők között kívánja megvalósítani a körforgásos gazdaság koncepcióját, a projekt célja illeszkedik a vállalat szemléletmódjához: a nagy sorozatban gyártható, újrahasznosított anyagokból készülő, speciális kerekek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztése. 

A különleges kerekeknek alkalmasnak kell lenniük a nagy statikus terheléssel, kis fordulatszámmal járó felhasználási területeken történő üzemelésre, miközben fontos szempont a termékek minél nagyobb sorozatban való, minél gazdaságosabb gyárthatósága, illetve az is, hogy a felhasznált alapanyagok maximálisan szolgálják a fenntartható gazdaságot. 

A cél kiváló minőségű termékek gyártása

A gyakorlatban mindez jelentős gyártástechnológiai, alapanyag-fejlesztési és adatfeldolgozási feladatot jelent, hogy az újrahasznosított alapanyagok felhasználásával kiváló minőségű termék készülhessen.

A konzorcium fő célja egy nagy sorozatban és gazdaságosan, valamint teljes egészében idehaza gyártható, magyar újrahasznosított alapanyagokból készülő kerék és a hozzá tartozó Ipar 4.0 rendszer kifejlesztése.

A Vertikal Group a hazai környezetgazdálkodás és környezetvédelem meghatározó, mintegy ötvenéves múltra visszatekintő szereplője. A társaság célja, hogy környezetgazdálkodási, logisztikai és műanyagipari tevékenységének szinergiáin keresztül az elsők között valósítsa meg a körforgásos gazdálkodás koncepcióját a hazai piaci szereplők sorában. 

A közel 400 főt foglalkoztató vállalat kiemelt figyelmet fordít az egyetemekkel való együttműködésre, a kutatás-fejlesztésre, saját eszközparkjának és gyártástechnológiáinak korszerűsítésére, munkavállalói továbbképzésére, valamint együttműködő partnerei számának növelésére.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.