BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb óriásüzlet az olajszektorban

A ConocoPhillips előrehaladott tárgyalásokat folytat a Marathon Oil megvásárlásáról.

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a ConocoPhillips a Marathon Oil megvásárlásáról egy olyan, kizárólag részvényeket tartalmazó üzlet keretében, amely a houstoni székhelyű vállalatot valamivel a 15 milliárd dolláros piaci értékénél magasabbra értékelheti – jelentette szerdán a Financial Times nem nevesített forrásokra hivatkozva. A keddi kereskedésben a Marathon-részvények 3,5 százalékos pluszban fejezték be a kereskedést.

Providence,,Rhode,Island,,Usa,,March,13th,2023,Gas,Station,Marathon
Fotó: Shutterstock

Bár kedden késő este úgy tűnt, hogy az üzletkötés küszöbön áll, még mindig fennállt a veszélye annak, hogy a tárgyalások meghiúsulnak, vagy egy rivális ajánlattevő meghiúsítja a Conoco felvásárlási tervét – tette hozzá a jelentés.

A Marathon Oil és a ConocoPhillips nem reagált azonnal a Reuters megkeresésére.

Az amerikai olaj- és gázszektorban 2023-ban 250 milliárd dolláros értékben történtek felvásárlások és fúziók, és a konszolidációs hullám 2024-ben is folytatódik.

A legutóbbi megaüzlet a hónap elején történt: az amerikai szabályozó hatóságok akkor zöld utat adtak az Exxon Mobilnak a Pioneer Natural Resources 60 milliárdos felvásárlására.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.