BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar tőzsde lerázta magáról az európai hangulatot és előretört

A magyar tőzsde lerázta magáról a negatív európai hangulatot, és emelkedett, ami főként a Mol-részvényeknek köszönhető.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 366,39 pontos, 0,52 százalékos emelkedéssel, 71 013,43 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

bux
bét
magyar tőzsde
A magyar tőzsde lerázta magáról a negatív európai hangulatot, és emelkedett, ami főként a Mol-részvényeknek köszönhető / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Európában a német autógyártók részvényeinek esése miatt alapvetően kedvezőtlen volt a nemzetközi befektetői hangulat, ettől azonban függetlenítette magát a BUX. Az index emelkedése elsősorban az OTP-nek köszönhető, amely 8,4 milliárd forintos forgalomban erősödött – magyarázta Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek. 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

 A Mol 16 forinttal, 0,56 százalékkal, 2840 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

  • Az OTP-részvények ára 125 forinttal, 0,71 százalékkal, 17 815 forintra erősödött, forgalmuk 8,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,39 százalékkal, 1028 forintra nőtt, forgalma 1,3 milliárd forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 1,48 százalékkal, 9605 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis, és közepes részvények indexe, a BUMIX 6485,97 ponton zárt szerdán, ez 22,24 pontos, 0,34 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Richter: piacvezető pozícióra tör a cég a női egészség területén

Két napja emelkedik a Richter árfolyama a pesti börzén, miután az utóbbi két hétben két belga akvizícióról számolt be a cég. A Richter vezetői most elárulták, mit terveznek a cég új szerzeményeivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.