BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A mémrészvények királya már végzett is a részvényeladással, kilőhet az árfolyam

Többé nem fogja vissza az árfolyam emelkedését az, hogy a cég két kézzel szórja a piacra a részvényeit. A Gamestop ölébe több milliárd dollár hullott a kisbefektetőknek hála.

Mindössze három kereskedési nap alatt végzett 75 millió részvénye eladásával a Gamestop, amivel összesen 2,14 milliárd dollárnyi tőkét vont be, kihasználva a cég papírjai iránti érdeklődést.

Gamestop
A Gamestop fizikai üzleteinek forgalma folyamatosan csökken, de ez a befektetőknek úgy tűnik, hogy mindegy / Fotó: Northfoto

A cég azt is közölte, hogy az újonnan bevont tőkét felvásárlásokra használhatja, válaszolva ezzel a befektetőket foglalkozó kérdésre, nevezetesen arra, hogy mit kezd a vállalat az ölébe hullott pénzzel. Célpontot ugyanakkor nem nevezett meg egyelőre a mémrészvények jelenségének legfontosabb cége.

Kedden már szárnyalt a Gamestop árfolyama

A bejelentés azután következik, hogy kedden a cég részvényei 22,8 százalékot emelkedtek, miután a Roaring Kitty néven ismert Keith Gill, a mémrészvények szárnyalását elindító befektető jelezte, hogy nem vált meg a vállalat részvényeiben felvett pozíciójától – írja a MarkeWatch. Azonban már akkor is voltak, akik úgy vélték, hogy az emelkedés hátterében a múlt pénteken bejelentett eladások lezárulta áll.

Gill a múlt héten több mint százmillió dolláros pozíciót hozott nyilvánosságra a vállalatban, melynek egy része részvény, más része azonban június 21-én lejáró call opció. 

Az egykori kisbefektető akár dollármilliárdossá is válhat, ha tovább emelkedik az árfolyam.

A szerdai nyitás előtti kereskedésben azonban a mémrészvény árfolyama mintegy 3,5 százalékos esést jelez, de még mindig magasabb, mint a Gamestop által elért 28,5 dolláros átlagár.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.