BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP Bank és az MBH Bank sem halasztotta hétfőre a kártalanítást

A hazai kereskedelmi bankok már hétvégén megkezdték, illetve be is fejezték a jóváírásokat.

Az OTP Banknál is megtörtént vasárnap az Apple téves tételeinek visszatérítése, azaz a bank gondoskodott az Apple által az ügyfelektől június 26-án és 28-án tömegesen levont összegek visszatérítéséről – közölte a Világgazdasággal a pénzintézet még aznap este.

MNB, végelszámolás
Az OTP és az MBH Bank is még a hétvégén reagált a jegybank felszólítására / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Hozzátették, hogy az ügyfeleknek nincs teendőjük, számláikon 

az OTP automatikusan jóváírta az Apple-nél fellépett technikai probléma nyomán levont, több mint 325 ezer tételt.

Ez volt a helyzet rendezett, teljes körű, biztonságos kezelésének a lehető leggyorsabb módja, figyelemmel a kiemelkedően magas érintett ügyfél- és tételszámra. Az OTP Bank az ügyfeleknek vasárnap megtérített összegek szolgáltatók közötti elszámolását a továbbiakban az Applelel rendezi.

Az OTP egyúttal megköszönte ügyfelei türelmét és megértését.

Nagyjából az OTP Bank értesítésével egyidejűleg az MBH Banktól is befutott az üggyel kapcsolatos közlemény, amelyben kiemelték: 

az Apple megkezdte az általa tévesen terhelt tranzakciók visszatérítését, ügyfeleink egyenlegében a jóváírás kártyatípustól és kibocsájtótól függően rövidesen megjelenik vagy már meg is jelent. 

Az MBH Bank is megköszönte ügyfelei türelmét.

Korábban az Erste, a Gránit Bank és a CIB Bank is hasonló közleményeket tett közzé.

Mint ismert, egy technikai hiba következtében a magyar ügyfeleknél június 26-án, 18–20 óra között mintegy 780 ezer jogosulatlan terhelés történt több mint 2 milliárd forint értékben.

A Matolcsy György által vezetett jegybank már másnap egyértelműen állást foglalt, hogy a nagy mennyiségű tranzakció az ügyfelek által jóvá nem hagyott fizetési műveletnek tekintendő, azaz 

a pénz teljes egészében visszajár az ügyfeleknek.

Szombaton pedig ismét felszólította a pénzforgalmi szolgáltatókat, hogy haladéktalanul kezdjék meg az ügyfelek kártalanítását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.