BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
CRYPTOCURRENCY ILLUSTRATION - ILLUSTRATION CRYPTO-MONAIE - BITCOIN

A letaglózó hekkertámadás ellenére is robog történelmi árfolyamcsúcsa felé a bitcoin

A legnagyobb kriptodeviza a japán DMM kriptotőzsde több százmillió dolláros kárt okozó feltörése ellenére is kiváló formában van, a teljes kriptopiacon optimista a hangulat. A bitcoin hónapok óta nem látott menetelésbe kezdett.

Egyre közelebb kerül az idén márciusban beállított 73 798 dolláros történelmi árfolyamcsúcsához a bitcoin annak ellenére is, hogy az elmúlt napokban a kriptopiac történetének egyik legnagyobb kárt okozó hekkertámadására derült fény. A japán DMM kriptotőzsde rendszereinek feltörésén keresztül a csalók 4503 bitcoinhoz jutottak hozzá illegálisan, ami a mai árfolyamon számítva 50 milliárd jen (320 millió dollár) körüli ellopott vagyont jelent. 

CRYPTOCURRENCY ILLUSTRATION - ILLUSTRATION CRYPTO-MONAIE - BITCOIN, kriptopiac,
Hatalmas formában a bitcoin, hekkertámadás sem állhat a felfutás útjába / Fotó: Hans Lucas via AFP

 

Kártalanítja ügyfeleit a DMM kriptotőzsde

A japán tőzsde feltörése egyes források szerint a valaha volt harmadik legnagyobb kárt okozó hekkertámadás, amely kriptoeszközöket érintett, a károk helyreállítása azonban már javában zajlik. A DMM vezetése bejelentette, hogy a cégcsoport vállalatain keresztül szert tesz 48 milliárd jenre (307 millió dollár), további 2 milliárdhoz (12,8 millió dollár) pedig kötvénykibocsátás révén jut majd hozzá, így kártalanítani tudja az ügyfeleit. 

A DMM mögött álló cégcsoport tulajdonosa az egyik leggazdagabb japán üzletember, Kamejama Keisi, akinek a portfóliójában egy belga focicsapattól kezdve napenergiával foglalkozó cégeken keresztül egészen az animegyártásig mindenféle vállalat megtalálható, a csoport tavalyi bevétele pedig 348 milliárd jenre (2,2 milliárd dollár) rúgott – emelte ki a Bloomberg.

A bitcoin menetelését a hekkertámadás sem akasztotta meg

A legnagyobb kriptodeviza árfolyama hamarosan ötödik egymást követő napját zárhatja zöldben, amivel olyan menetelést mutathat be, amire közel három hónapja nem volt példa. A bitcoin az elmúlt öt napban csaknem 5 százalékot tudott erősödni, év elejétől számítva pedig 60 százalékos pluszban jár a jegyzés.

A bitcoin lendülete mögött egyaránt megtalálhatjuk az ether-ETF-ek jóváhagyása miatt kialakult átfogó kriptopiaci optimizmus jótékony hatását, valamint azt is, hogy a friss amerikai makroadatok a gazdaság lassulásáról árulkodnak, ami előrébb hozhatja a Fed kamatcsökkentési ciklusának kezdetét, ez pedig tankönyv szerint jót tesz a kockázati eszközöknek, így a bitcoinnak is.

Örülhet a forint: a vártnál sokkal gyengébb amerikai makroadatok láttak napvilágot

Közzétették a legfrissebb amerikai makroadatokat, az elemzők várakozásai helyesnek, de túlzottan optimistának bizonyultak. Lassulni látszik az amerikai gazdaság, ennek pedig a forint örülhet.

Az amerikai munkaerőpiaci adatok megjelenése óta a Binance kriptotőzsde saját tokene, a BNB történelmi csúcsot jelentő 702 dollárig futott, a solana 5 százalékkal került feljebb, az ether pedig 1,7 százalékkal toldotta meg az ETF-jóváhagyás óta látott 20 százalék körüli raliját.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.