BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakad a népszerű farmermárka

Csúnyán beadták csütörtökön a Levi’s részvényt a Wall Streeten. Pedig a negyedéves számok kedvezők, csak épp döcög a stratégiaváltás az értékesítésben.

Közel 19 százalékot zuhant csütörtökön a Levi’s, pedig a szerdai zárásig 40 százalékos menetelés volt az idei teljesítménye. A mostani megreccsenés nyomán már csak a 12 havi előre vetített nyereség 14-szeresén forog a papír, belesimulva a a versenytársak árazásába, hiszen a Wrangler márkát tulajdonló Kontoor Brands is 13-szoros szorzóval szerepel a tőzsdén.  

Wall Street sign, New York City, USA.
Árfolyamszakadás vetett véget az idei lendületes menetelésnek Fotó: Getty Images

Pedig 

a negyedéves számok nem festenek rosszul. 

A bevétel árfolyamhatásoktól tisztítva 9 százalékkal bővült év per év alapon a legutóbbi negyedévében, nagyjából megfelelve az elemzői előrejelzéseknek. Míg a 16 centes korrigált egy részvényre jutó eredmény meghaladta a 11 centes konszenzust.
Az egyenes, bő és széles szárú farmereket kedvelő 

divattrendek is támogatják a Levi’s márkát.

A cég szerdán közölte, hogy a bő szabású nadrágok értékesítése 21 százalékkal nőtt az elmúlt negyedévben. De a farmer felsők is jól fogytak, csakúgy, mint a farmer ruhák, szoknyák és a női kezeslábas „játszóruhák” (jumpsuit).

Miért adták be a részvényt?

A vállalat éppen stratégiaváltást folytat az értékesítésben. 

Amíg a közvetlenül a fogyasztóknak történő értékesítés 11 százalékkal nőtt árfolyamhatásoktól megtisztítva, ami gyorsulást jelent az előző negyedévhez képest. És a bruttó árrés is 60,5 százalékos rekordot mutat ebben a szegmensben.

Addig a kiskereskedőkön keresztül történő értékesítés, mely továbbra is jelentős hányadát adja a teljes bevételnek, nagyon gyengén alakult, 4 százalékkal visszaesett.

A Levi’s szerint:  

a közvetlen értékesítésre való áttérést támogató reklámok és logisztikai beruházások 3 centtel csökkentik az egy részvényre jutó egész éves eredményt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.